Gârbaciu, respins la concursul de manager al Şcolii Populare de Artă

Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a fost respins pentru susţinerea interviului pentru ocuparea funcţiei de manager în cadrul instituţiei. Acesta nu va mai avea voie să mai participe la interviul programat pentru ziua de azi deoarece proiectul său de management a fost punctat sub nota 7, nota minimă permisă pentru a doua etapă a concursului. Pentru că a obţinut nota 6,61 la evaluarea proiectului de management, Viorel Gârbaciu va depune contestaţie. La polul opus, Gheorghe Porumbel, şeful Doinei Gorjului, a obţinut 9,64.

Din comisiile de evaluare au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi ai Centrului Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Tot în aceeaşi zi au fost evaluate şi proiectele de management ale lui Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Alexandrei Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” şi a contracandidatei sale, Olimpia Bratu, fostă directoare a Direcţiei de Cultură Gorj.

Gârbaciu este suspicios

Viorel Gârbaciu se declară stupefiat de punctajul obţinut şi consideră că s-a procedat cu rea credinţă în cazul lui. „Sunt stupefiat de punctajul obţinut, mai ales că această comisie care anul trecut mi-a acordat nota 10, în acest an mi-au dat o notă sub nota 7, adică 6,61. Personal nu îmi explic, mai ales că aceeaşi oameni mi-au acordat şi anul trecut şi acum doi ani aceeaşi oameni mi-au acordat nota 10. Între timp, faţă de anul trecut această instituţie a traversat o perioadă de criză şi a avut în final cel mai bun an din existenţa sa, depăşind atât instituţii din judeţ, cât şi din ţară”, afirmă Viorel Gârbaciu. Chiar dacă în termen de 30 de zile se va organiza un nou concurs pentru ocuparea acestei funcţii, Gârbaciu spune că nu o să se înscrie, ci o să conteste rezultatul acestei evaluări. „Fiind singurul rămas în concurs e clar că probabil se va organiza un nou examen peste o lună. Pe mine nu mă mulţumeşte absolut deloc acest lucru şi nu vreau să o las să treacă aşa şi să fiu un băiat disciplinat şi să mă înscriu la concursul următor. Consider că s-a procedat cu rea credinţă. Nu ştiu din partea cui, dar mi-am propus să descopăr şi probabil voi descoperi. Timpul le va lămuri pe toate”, susţine Gârbaciu.

Alexandra Andrei, devansată de Olimpia Bratu

Un punctaj destul de mic în comparaţie cu experienţa pe care o are i-a fost acordat și directoarei Alexandra Andrei de la Biblioteca Judeţeană Gorj. După 20 de ani în slujba culturii gorjene, Alexandra Andrei a primit la evaluarea proiectului nota 7,19, cu două puncte mai puţin faţă de Olimpia Bratu, care a obţinut 9,24. Uimită de acest punctaj, Alexandra Andrei a spus că nici nu ştie dacă va mai participa la proba de azi, de susţinere a interviului.

Porumbel şi Cepoi, preferaţii comisiei de la Bucureşti

Cea mai mare notă i-a fost acordată directorului Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, de 9,64. Acesta s-a declarat deplin mulţumit de notă, mai ales că, a spus acesta „a fost un proiect conceput de mine”. Pe locul doi se află Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, care a obţinut media 9,31. Acesta a declarat că nota obţinută este una rezonabilă şi se bucură că viziunea sa asupra dezvoltării durabile a Centrului a fost apreciată. „Urmează în cursul acestei luni o încercare pentru unii dintre noi, dacă va fi sau nu va fi o reuşită, se va vedea în final de a rămâne pe funcţie. Cei care nu sunt îndeajuns de buni pentru posturile respective să se despartă de funcţie fără nici un soi de probleme”, declară Ion Cepoi.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: