Garda Financiară a încheiat controlul la Pandurii

Garda Financiară Gorj a finalizat ieri controalele la unităţile din minerit şi energie implicate în finanţarea echipei Pandurii Târgu Jiu, fără a găsi nereguli în modul de cheltuire a banilor publici. Comisarul şef Traian Iana afirmă că verificările din ultima perioadă au fost efectuate la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi la firma Artego SA, cea din urmă fiind unitate privată, producător de benzi, în special, pentru exploatările miniere.

Controlul a început în urmă cu mai bine de o lună, în baza unei solicitări a Biroului Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind parte a unei anchete deschise după ce deputatul Dan Morega, fost preşedinte al PNL Gorj, şi liderul sindical Constantin Creţan, implicat în mineriadele din 1999, au solicitat public anchetarea modului în care clubul Pandurii foloseşte banii proveniţi din minerit şi energie. Cererile celor doi au fost formulate în condiţiile în care minerii sunt trimişi constant în şomaj tehnic, ambii susţinând că fondurile nu au fost utilizate legale.

Şeful Gărzii Financiare Gorj, Traian Iana, menţionează însă că, după finalizarea controlului, nu au fost descoperite nereguli în finanţarea echipei de fotbal. „A fost întocmită o notă finală de control şi înaintată către DNA. Pot să vă spun că nu au fost descoperite ilegalităţi sau alte probleme în modul de alocare a fondurilor către echipa de fotbal de către unităţile supuse controlului. Astfel de controale au fost efectuate şi în anii trecuţi şi nici atunci nu au existat probleme”, menţionează comisarul şef Traian Iana.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: