Garda veche şi gaşca nouă!

Udrea a învins, iar pe ea a învins-o garda veche. Cristian Preda este ca şi când ar fi deja pe dinafara partidului, deşi până acolo ar mai fi încă o treaptă, dar nu mă îndoiesc că va fi parcursă fără ca lucrurile să se modifice substanţial. C. Preda s-a simţit ofensat de faptul că n-a fost nominalizat pentru funcţia de primar al Capitalei, ci doar pentru primar de sector. Supărat pe viaţă nu s-a mai putut controla şi a declarat neinspirat că nu-l va susţine pe pupilul Elenei Udrea, Silviu Prigoană, ci un independent. Asta ca să nu se zică că s-a dat cu opoziţia.

A fost suficient şi atât pentru că Prigoană a cerut excluderea din partid a criticului său, excludere cu care Udrea a promis că este de acord înainte de a se întâmpla. La câte “migrări” au avut cei de la PDL o excludere le mai lipsea! Sigur că indiferent cât de intelectual este sau se crede C. Preda nu este normal să declare că susţine un alt candidat decât cel propus de partid. Chiar dacă nu-şi place candidatul, dacă el este opţiunea partidului atunci trebuie să mergi mai departe în front, cu turma, că aşa este în democraţie. Faptul că şi-a exprimat părerile despre candidatul partidului nu este un motiv de excludere dacă acest partid se mai consideră unul în proces de reformare. Partidele monolit, partidele mastodont, nu sunt propice exprimării nici unei idei ori PDL tocmai asta a afirmat de atâtea ori, că nu este. Aşadar, excluderea lui Preda pare mai degrabă un moft pe care şi l-a permis Elena Udrea, care s-a simţit la fel de jignită ca şi candidatul său preferat. De altfel, nu numai Preda îi stă în gât Elenei, ci şi Monica Macovei căreia a vrut să-i rupă gâtul mânând-o în lupta pentru primăria capitalei. Nenorocul ei este că Macovei n-a muşcat şi i-a lăsat insinuările fără răspuns. De altfel, greşelile făcute de Udrea în această perioadă nu vor fi trecute cu vederea de garda veche a partidului, care i-a dat o lecţie dură neimplicându-se în campania pentru alegerile locale decât acum când este deja târziu.

Trecerea lui Blaga precum şi a lui Videanu la butoanele alegerilor s-ar putea s-o facă pe Udrea să înghită în sec şi să aştepte deconturile de care nici măcar Băsescu n-o va putea scăpa. Dacă garda veche va reuşi s-o trimită şi pe Roberta Anastase să candideze pentru Consiliul Judeţean Prahova, unde nu are nici cea mai mică şansă, atunci lucrurile se vor mişca în defavoarea găştii noi care a acaparat partidul şi acum nu mai ştie ce să facă cu el… Aşa îmbătrâniţi în rele cum sunt greii partidului pe care preşedintele Băsescu se declara supărat sunt mult mai utili în moment de criză decât valul nou care de prea multe ori crede că tot ce zboară se mănâncă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: