Gârjoabă: Directorii îşi pot angaja rude în complex

Directorul de Resurse Umane al Complexului Energetic Turceni, Corneliu Gârjoabă, nu conteneşte cu afirmaţiile ce fac deliciul jurnaliştilor. Într-un interviu la Radio Omega, Gârjoabă a argumentat de ce e drept şi nepotismul câteodată, dar a dezvăluit şi ce salariu „confidenţial“ are.

După ce într-o intervenţie la Gorj TV, Corneliu Gârjoabă a spus că de curând şi-a angajat nora la CE Rovinari pentru că a dat pământ la schimb, acesta a mărturisit că nepotismul nu este un lucru grav, în unele situaţii. Acesta a dat exemplul a cinci-şase directori de la CE Turceni care ar putea să angajeze persoane, chiar şi rude. „Sunt directori care şi-au adus aportul şi şi-au petrecut tinereţea în complex şi-şi permit. Nu sunt mulţi şi nici nu vă pot da exemplu. Vreo cinci-şase“, a spus Gârjoabă. Acesta a mai spus că din 2009 si până acum CE Turceni a angajat 80 de persoane care au avut teren în faţa excavatorului sau probleme sociale. Acesta a adăugat că, în 2011, cei de la complex au angajat 15 persoane. În acest context, directorul de Resurse Umane a amintit de cele 200 de disponibilizări pe care nu le pot face din cauza lipsei unei ordonanţe care să le permită acest lucru. Listele cu cele două sute de persoane sunt gata, este nevoie doar de o acest ordin.

Salariu confidenţial

Realizatorul emisiunii l-a întrebat pe Gârjoabă dacă salariul său este de 168 de milioane de lei vechi, aşa cum a relatat presa. „Brut“, a completat Gârjoabă. Atunci când a fost întrebat cât ia în mână, şeful din CE Turceni a răspuns „Confidenţial“, deşi informaţia poate fi găsită şi în declaraţiile de avere şi în plus, cu un calcul simplu se poate afla cât mai rămâne din „brutul“ de 168 de milioane. 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: