Gata cu vacanţa! Handbaliştii Energiei s-au întors la treabă

Au revenit la antrenamente cu pofta de munca dar si de distractie. Handbalistii Energiei au spus adio unei vacante lungi de aproape 2 luni si s-au pus pe treaba. Prima saptamana e mai lejera, apoi incepe infernul. Ieri au jucat fotbal pe teren redus si apoi s-au racorit in piscina.

Handbaliştii vor avea parte pe rând de o pregătire fizică spartană, de câteva turnee amicale din care unul la Tg-Jiu, înaintea startului din noul sezon, programat pe 15 septembrie. Achiziţiile se lasă aşteptate.

Au dat de greu !

Andrieş a sunat adunarea luni seara la Stadionul Municipal. Ieri de dimineaţă şi-a scos elevii la un fotbal pe teren redus la care s-a pus osul destul de tare dar a fost loc şi de momente amuzante. Ilieş a preluat rolul de comentator şi le-a pus porecle colegilor. Ciprian Şandru a devenit astfel „Balotelli”, Marii „Petre Marin” iar Apolzan a rămas cu porecla obişnuită „Bănel”. Golgeter la handbal, Apolzan a marcat pe bandă rulantă şi la fotbal. Nu a scăpat însă de ironiile colegilor din cauza kilogramelor în plus şi s-a ales cu un diminutiv nou „Bălănel grăsunel”. Toţi vor scăpa însă repede de kilograme. Din această vară, Energia are un nou preparator fizic în persoana fostului atlet gorjean, Ion Avramescu. Acesta promite că va scoate untul din jucători. „Încercăm să ne pregătim foarte bine, să ne crească valoarea sportivă şi sper că vom face o figură frumoasă în campionat. Băieţii trebuie să înţeleagă că sportul impune foarte multă disciplină şi dăruire şi, cu siguranţă, din partea mea, nu vor avea parte de nicio clemenţă. Sunt convins că vom conlucra bine”, spune Avramescu. Acesta le va lăsa băieţilor o săptămână de reacomodare la efort după care îi va pune serios la lucru. „În aceste 3-4 săptămâni vom urca foarte mult în Dealul Târgului unde vom face exerciţii de creştere a capacităţii de efort, de viteză. În principiu vom încerca să punem la punct anduranţa ca să putem să rezistăm cât mai mult la efort. Începând de luni şi timp de două săptămâni, va fi foarte dificil pentru ei, poate mai dificil decât le-a fost oricând”, mai zice fostul atlet care s-a înţeles cu oficialii Energiei doar pentru perioada de pregătire momentan. „Dacă toată lumea e mulţumită, adică şi eu şi factorii de decizie, vom continua împreună”.

Zero la achiziţii până acum

Energia l-a pierdut pe Păiuş în pauza competiţională şi nu a adus încă nimic în schimb. Andrieş cere neapărat 2-3 întăriri de valoare. „Ne-am apucat de muncă, se anunţă un campionat foarte dificil. Să sperăm că vom putea aduce cel puţin 1-2 jucători, mă tem de acest lucru dar trebuie să facem o echipă competitivă. Noutăţile le aştept într-o săptămână, maxim două. Asta e, dacă nu, o să continuăm şi aşa. Hagiu a ales să plece la Cluj. Espino, spaniolul, îl aşteptăm, se pare că a intervenit o problemă cu biletul de avion, trebuia să vină de miercuri dimineaţa. Eu vreau să-l văd la lucru, să văd dacă poate să ne ajute sau nu. N-are rost să transferăm doar de dragul de a transfera. Suntem păţiţi cu astfel de jucători”, spune antrenorul Liviu Andrieş.

Lotul Energiei prezent la reunire:

Portari: Dragomir, Rădulescu, Motoi.

Jucători de câmp: Giotoiu, Ilieş, Apolzan, Asoltanei, Amarii, Andrei Popescu, Vali Popescu, Mazilu, Cărăbui, Mledenciu, Şandru, Enache, Ianoşi.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: