Generația de Aur și Cianură

Motto: “Nu e treaba la oi de unde bea calu' apă” (Gigi Becali)

FRF-ul e într-o criză profundă. Se zvonește că nu-și mai permit decât mici la grătare, cică de ceafă nu mai au bani și de cotlete nici atât. De ce? Pentru că Naționala nu mai are valoare. Principalii sponsori au plecat, iar șpăgile se fac mult mai greu din actuala poziție. Adică din lumea a treia a fotbalului. Vrei, nu vrei, când ești valoric în lumea a treia treci și financiar în aceeași lume. Ei bine, Mircea Sandu nu e împăcat cu situația. Că doar de aia e de ani de zile la conducerea FRF. Nu ca să facă echipă, ci ca să facă bani. Așa că se zbate.

Recent, niște jurnaliști s-au dat de la Roșia Montană Gold Corporation și au venit la Mircea Sandu cu o propunere de contract de publicitate. Au fost primiți cu onorurile cuvenite. Negocierea a fost înregistrată și, dacă doriți, o puteți găsi pe internet. În principiu, Mircea Sandu e de acord cu strategia de promovare RMGC specifică, care include, printre altele, prezența jucătorilor lângă un lac de cianuri din Noua Zeelandă și „închinarea” unui pahar de apă din lacul cu cianuri pentru liniștirea spiritelor în țară. Adică să bea din lac cu cana. Au făcut-o ziariștii când au fost plimbați pe la Antipozi, de ce n-ar face-o și fotbaliștii? La cât vin și whiskey bagă în ei oricum nu s-ar simți o cianură inofensivă, că au ficatul antrenat. Mircea Sandu a fost de acord.

Miercuri, la meciul România – Uruguay, un grup de suporteri a afișat următorul banner: ”RMGC = FRF”. Nu era nici un însemn rasist, nici unul vulgar, în principiu nu contravenea nici unei legi. Nu era nici măcar imoral. Și totuși, jandarmeria și firma de ordine au reacționat violent. Au dat pulane pe spinare, gaze în nas și au evacuat grupul respectiv. Asta în ciuda solidarizării întregului stadion cu oamenii care afișaseră acel banner. E clar, deci. Era un subiect sensibil. Cianura ălora de la RMGC afectează creierul, până una-alta. Și nici nu e nevoie s-o bei neapărat. Dacă e să ne luăm după vorbele populare transmise de Gigi Becali, nu e treaba la presă de unde bea fotbaliștii apă. Chiar și atunci când o beau din lacul de decantare. Federația trebuie să-și facă bugetul și ar face orice pentru asta. Și uite-așa ajungem de la Generația de Aur la Generația de Aur Vândut. Amin.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: