Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Geoană: Mandatul meu a fost "productiv" pentru Ponta

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că atacul la adresa sa lansat de actualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate şi bun simţ, el arătând că mandatul său a fost unul productiv pentru Ponta şi familia acestuia, care a avut doi miniştri şi un eurodeputat.

Declaraţie lui Mircea Geoană vine după ce actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", că fostul lider PSD este pentru social-democraţi "imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor".

Ponta mai susţine că, în perioada în care PSD era condus de Geoană, influenţa "mogulilor" în partid era 100%. În ceea ce priveşte datoriile partidului, Victor Ponta susţine că nu era plătită chiria pentru sediul partidului, în schimb era achitată chiria pentru casa RA-APPS în care locuieşte Mircea Geoană. Preşedintele PSD precizează că datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie plătite de cel care le-a făcut. Ponta mai apreciază că în cazul lui Mircea Geoană nu se poate vorbi despre diplomaţie, ci despre "un compromis, o bălteală veşnică". "În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine va veni după mine. Nu ştiu cine... Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că ei nu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD...", a mai spus Ponta.

În replică, Mircea Geoană a declarat că "era Geoană" din PSD a fost extrem de productivă pentru Victor Ponta.

"Era Geoană a fost o eră extrem de productivă pentru domnul Ponta şi pentru apropiaţii domniei sale. În era Geoană a ajuns vicepreşedinte al partidului, practic fără competiţie, printr-o funcţie de vicepreşedinte pe probleme juridice pe care eu i-am creat-o, pentru a putea să-i asigurăm o funcţie în conducerea partidului, în condiţiile în care partidul nu l-ar fi votat în acel moment. Este vorba despre o situaţie unică în istoria partidului, când trei membri ai aceleiaşi familii au ocupat simultan poziţii - doi de miniştri şi unul de europarlamentar. Dacă asta este o perioadă grea în era Geoană, cred că avem criterii de măsurare diferite", a spus Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a apreciat că atacul actualului lider al social-democraţilor la adresa sa este motivat de o criză de legitimitate.

"Cred că este o criză de identitate şi legitimitate la domnul Ponta. Probabil că este greu să asigure conducerea partidului după ce am reuşit să obţin peste cinci milioane de voturi şi să construiesc o reputaţie publică şi o carieră publică în ani mulţi de muncă, în interiorul partidului şi într-o echipă din care şi domnul Ponta a făcut parte. Cred că este un atac prin care se doreşte propria legitimare. Cred că este un atac profund greşit, incorect şi lipsit de colegialitate şi bun simţ", a adăugat Geoană.

El a precizat că atacul la adresa sa este, de fapt, unul la adresa întregii conduceri a partidului din perioada mandatului său.

"Evident, după lupta în interiorul opoziţiei, domnul Ponta, în mod greşit în opinia mea, decide să deschidă un nou front în interiorul partidului, de această dată. Continui să cred că unitatea partidului este lucrul cel mai important, că unitatea opoziţiei e lucrul cel mai important şi că, până la urmă, cu mai multă experienţă şi înţelepciune decât domul Ponta, va trebui să rezolvăm acest lucru în interiorul partidului, şi nu prin presă", a conchis Geoană.

 

 

 

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: