Geoană peste 200 de ani

Ce uşurare! Geoană a făcut recent o declaraţie. Ceva cu ungurii care vor să-şi facă reprezentanţă la Bruxelles, mă rog, contează mai puţin ce a zis. Important e că Geoană încă există. În urmă cu un an şi jumătate, preconizam că Geoană va rezista în politică, în ciuda aparenţelor sale (deloc înşelătoare) de om sărac cu duhul. Pare genul rezistent şi tenace. Îmi şi imaginez o discuţie dintre un stră-stră-strănepot de-al nostru aflat la vârsta senectuţii şi nepotul lui, să-i zicem Gigel 2.0.

(foc în şemineu, Gigel 2.0 este ţinut în poală de străbunicăsu', care vorbeşte)

- Gigele 2.0, şi tu poţi face ceva în viaţă, chiar dacă eşti prostălău. Uită-te la tine: ai şapte ani şi încă nu ştii să citeşti toate cifrele. Ai învăţat anul trecut să mergi în două picioare şi încă mai faci pipi în pat dacă uită mă-ta să te trezească în fiecare dimineaţă la ora 8. Cel mai articulat cuvînt din viaţa ta l-ai scos cînd erai foarte constipat şi încercai să defeci…

Şi atunci bătrînul nostru stră-stră-strănepot se va opri, iar faţa i se va lumina a dragoste bunicească. Va continua să-i vorbească nepotului pe un ton afectuos, mîngîindu-l absent pe creştet, chiar dacă acesta nu va da semne de înţelegere:

- Gigele 2.0, taică, poate-ţi va veni greu să crezi, dar a mai fost un om ca tine în istoria omenirii. Omul ăsta a trăit hăt, acu’ două sute de ani, pe vremea cînd existau partide politice şi statele cele mari nu-şi dăduseră încă cu bomba atomică în cap. Iar omul ăsta, în ciuda faptului că era cam la fel de inteligent ca tine, şi-a croit drum pînă în fruntea unui partid dintr-o ţară care s-a desfiinţat acum mai bine de o sută de ani, pe motiv că n-avea nici un Dumnezeu. Dar, chiar dacă nu era nimic de capul ţării ăsteia, ea avea, totuşi, 23 de milioane de locuitori. Iar acest uimitor Geoană, căci Geoană este numele lui, a fost la un pas să ajungă preşedintele lor. Adică şeful lor, cretinule! Al tuturor. Îţi imaginezi tu ce înseamnă asta, Gigele? Acum noi de-abia dacă mai sîntem 20 de milioane pe toată planeta… Ba chiar unele legende spun că Geoană a fost preşedinte pentru o noapte, dar zeii ar fi intervenit. Pentru că vezi tu, Gigele 2.0, oamenii acelor timpuri credeau în fiinţe superioare. Şi acele fiinţe superioare s-ar fi strîns la o masă şi-ar fi zis: “Nu-i posibil să fie boul ăsta preşedinte! Faceţi ceva! Vorbiţi la BEC!”  Şi s-a vorbit la BEC şi s-a rezolvat… Poftim?! Dar cine a zis ceva de Dumnezeu, tîmpitule?! Fiinţele superioare trăiau pe Pămînt pe vremea aia şi erau mai puternice decît Dumnezeu! În fine… acum nu mai există politică, state, oameni sau PSD. Şi ştii tu care-i morala poveştii ăsteia, Gigele? Normal că nu ştii, că te-ai născut fără sinapse. Morala e că în viaţă poţi reuşi chiar dacă eşti prost de băuni! Cum eşti tu, scumpul meu nepot. Acum hai, fuguţa şi fă-ţi rugăciunea!

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: