Geoană va contesta alegerile şi la CEDO

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat că este dispus să meargă "până în pânzele albe" pentru aflarea adevărului despre fraudarea alegerilor,că ar putea apela inclusiv la autorităţi internaţionale precum CEDO sau Comisia de la Veneţia,dar precizând că speră ca instituţiile din ţară să-şi facă datoria.

"Înainte să apelăm la instituţii din străinătate obligaţia este în primul rând internă. (...) Eu sunt convins că şi în Parlament vom putea să ne uităm dincolo de ce spune Curtea în legătură cu astfel de lucruri, sunt convins că şi partea civică, ONG-uri, organizaţii de media vor continua să facă presiuni să se afle adevărul şi vă mai spun ceva: nici eu nu mă las, sunt destul de bătăios şi atunci când ştiu că am dreptate mor cu dreptatea în braţe, deci mă duc până în pânzele albe, mergem şi la CEDO, mergem şi la Comisia de la Veneţia, mergem peste tot, şi nu ca să facem un rău democraţiei româneşti", a mai explicat liderul PSD. Geoană a spus că va respecta decizia CCR dacă aceasta spune că turul doi nu se va repeta, dar acest lucru nu înseamnă că el se va resemna şi nu va încerca să afle adevărul pentru că "aflarea adevărului nu este prescriptibilă în timp".

Geoană a spus că victoria lui Traian Băsescu va fi una "a la Pyrrus" şi că fraudarea alegerilor îl va urmări pe acesta ca un blestem. "Vreţi cinci ani de dubiu?  Vreţi cinci ani de regim blestemat? Pentru că cine pleacă  cu astfel de minciună la drum, ăla este blestemat şi ca persoană şi ca regim politic, şi tot pe noi se întoarce. (...) Atunci când pleci ca şi cocoşatul de la Notre Dame cu povara minciuni în cârcă, acel lucru se va întoarce (împotriva ta)", a mai opinat liderul social-democrat.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: