Ţeapa Geoană, luată şi de Cârciumaru

Primarul Târgu-Jiului, Florin Cârciumaru spune că el nu a dorit ca duminică seara să se petreacă la sediul filialei, aşa cum, de fapt, au făcut colegii săi. Şeful filialei nu a avut însă cum să oprească bucuria social-democraţilor pentru "victoria" lui Mircea Geoană, mai ales că distracţia a fost făcută cu voie şi chiar ordin venit de la centru. Pesediştii au tras un chef de pomină. Au dormit lăsându-l pe Geoană preşedinte iar când s-au trezit, la cârma statului era din nou Băsescu.

Şeful PSD Gorj şi Ion Călinoiu au plecat ieri la prânz din municipiu pentru a participa aseară la o şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv Central al PSD. Cei doi reprezentanţi ai filialei Gorj au fost convocaţi alături de colegi din restul ţării pentru a discuta despre situaţia generată de numărătoarea oficială a voturilor. Cei doi au plecat spre Bucureşti separat, urmând să se întrunească în capitală, la sediul central al partidului.

„Tonul a venit şi de la nivel central“

Amândoi au participat însă duminică la explozia de bucurie ce a avut loc la sediul PSD Gorj, şeful filialei spunând acum că bucuria respectivă a fost una prematură. Cârciumaru susţine că şi-a sfătuit colegii să nu se bucure prea devreme de victoria lui Mircea Geoană. El afirmă că tonul a fost dat însă de la nivel central. "Eu le-am spus să nu se bucure prea devreme pentru că am mai trăit momente din astea şi în 2004 şi anul trecut. Când eşti însă într-o echipă şi ceilalţi vor să sărbătorească nu prea mai ai ce face, mai ales că şi sondajele erau atunci, la ora 21.00 cu 52% pentru Mircea Geoană. A fost o bucurie exprimată prea devreme, dar tonul a venit şi de la nivel central. Noi oricum am avut ce sărbători pentru că la Gorj am dovedit încă odată că avem un scor bun, ca să nu mai amintesc de rezultatul de la Târgu Jiu, unde avem o diferenţă de 15 procente în favoarea noastră", spune Cârciumaru.

Preşedintele executiv Ion Călinoiu a fost mult mai reţinut în declaraţii. După ce duminică seara l-a luat în braţe pe Florin Cârciumaru şi l-a felicitat pentru "succesul" lui Geoană, ieri Călinoiu n-a mai pornit pe acelaşi drum cu şeful său de partid spre Bucureşti. El spune că, alături de colegii săi, s-a bucurat cel mai mult de victoria obţinută la nivel de judeţ, unde Geoană s-a detaşat net în faţa lui Băsescu, deşi, vineri, Călinoiu, nu credea că PSD Gorj obţine sub 58%, lucru care, evident, nu s-a întâmplat. "Am câştigat la Gorj şi asta e tot ceea ce contează", a concluzionat preşedintele executiv al social-democraţilor pe un ton nu prea vesel şi marcat de oboseala acumulată duminică noaptea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: