Călinoiu nu-şi revine după beţia „câştigării” alegerilor

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a uitat că a ţopăit duminică seara de bucurie când a crezut că Geoană a câştigat alegerile. De fapt, Geoană a câştigat doar în sondaje, pentru că la numărarea voturilor a ieşit ca de obicei pe locul al doilea. Disperaţi, pesediştii invocă fraudarea alegerilor, chiar şi în Gorj, prin vocea lui Ion Călinoiu, care acuză unii şefi de instituţii publice că s-au implicat în aceste alegeri.

Călinoiu a acuzat explicit şefii Gărzii Financiare, Direcţiei de Finanţe, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Inspectoratului Şcolar de implicarea instituţiilor pe care le conduc în campania electorală.

„Au trecut de la extaz la agonie”

Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj, a respins categoric implicarea Inspectoratului Şcolar în campania electorală. „Eu, ca persoană, fireşte că am fost implicat, pentru că sunt membru al Biroului Permanent Judeţean al PDL Gorj. Dar resping categoric orice acuzaţie de implicare a Inspectoratului Şcolar în campania electorală şi îi cer domnului Călinoiu să dea măcar un exemplu înainte de a formula o acuzaţie atât de gravă”, a spus adjunctul IŞJ Gorj.

Gheorghe Mitescu susţine că Ion Călinoiu a făcut acele declaraţii din cauza unor frustrări pe care le are: „Este greu să treci de la extazul pe care l-au avut după ce au văzut sondajele la agonia de după numărarea voturilor. A fost mare deranj acolo, la PSD, le înţeleg frustrările, dar asta nu este o scuză pentru pierderea demnităţii. Cei de la PSD ar trebui să aplice dictonul: Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă”. Mitescu a catalogat comportamentul lui Călinoiu ca fiind „jalnic”, iar pe cel al PSD privind contestarea alegerilor ca fiind „la limita democraţiei”.

Călinoiu, lipsit de bărbăţie

Ion Pupăzan, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj, a reacţionat la afirmaţiile lui Călinoiu spunând că este deranjat de insistenţa cu care şeful PSD Gorj susţine nişte minciuni. „Aceste afirmaţii neadevărate au fost repetate cu insistenţă în timpul campaniei electorale şi nu pot să rămân indiferent la acest tip de atitudine. Vreau să îi transmit domnului Călinoiu că Garda Financiară nu face controale în interesul unei persoane sau al unui grup de persoane. Aici lucrează profesionişti şi nu este normal să se arunce cu noroi în ei, din interese politice”.

Ion Pupăzan a ţinut să asigure opinia publică de faptul că face doar politica instituţiei pe care o conduce şi i-a reproşat lui Călinoiu lipsa de bărbăţie. „Cred că cineva care are o nemulţumire o poate spune într-o discuţie faţă în faţă. Aşa ar proceda cineva care ar da dovadă de bărbăţie”, a fost părerea exprimată de Ion Pupăzan.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: