Călinoiu i-a trimis o coroană funerară lui Fugaru

Şocant: Ion Călinoiu promitea numai „lucruri bune“ pentru toţi cei care nu l-au sprijinit în demersurile lui de a-l face preşedinte pe Geoană. Nici Ion Fugaru nu a scăpat de ameninţările pesediştilor. După ce duminică seara, „victoria“ lui Geoană i-a dus la extaz, pesediştii au trecut la ameninţări. Nu a scăpat nici preşedintele PRM, Ion Fugaru, care a primit o coroană şi un telefon de condoleanţe.

Fugaru declară că se teme pentru viaţa lui după ce, duminică noaptea, a găsit o coroană mortuară care îi era dedicată, arătând cu degetul spre Ion Călinoiu, preşedinte executiv al PSD Gorj.

Fugaru: Mă avertizaseră că mă schimbă din postul de viceprimar

"Eram la hotel în Târgu Cărbuneşti şi urmăream rezultatele alegerilor cu alţi prieteni. Am primit un telefon de la unul din PSD din oraş care mi-a transmis sincere condoleanţe, dar am crezut că e o glumă. Apoi, când am ieşit afară, pe la 1.00 noaptea, când s-au terminat discuţiile, pe scară, am găsit o coroană şi vă daţi seama că bine nu mi-a picat deloc. Păi ăsta e comportament normal? Dacă câştiga Mircea Geoană ce mai făceau? Şi aşa îmi promiseseră că la victoria lui Geoană urmau să mă schimbe din postul de viceprimar la Târgu Cărbuneşti. Ion Călinoiu are responsabilitatea pentru toate astea pentru că m-a şi sunat să mă facă el cu ou şi oţet şi să mă acuze că m-a cumpărat PDL-ul. E uşor să acuzi, e mai greu să vezi că ai primari în partid care joacă la două capete şi fac scor bun pentru Traian Băsescu.  El să-şi facă curăţenie la el în partid, să lase PRM-ul în pace şi să explice cum de a trucat fotografia cu Geoană la Motru pe care au publicat-o într-un ziar local şi în locul unor membri importanţi ai PSD Gorj au pus doar capetele lui Toni Greblă, Victor Ponta sau Bebe Ionică Viorel. Să explice el trucajul ăsta şi apoi mai stăm de vorbă dacă vrea", afirmă Fugaru.

Trădat de tânărul Bucălăete

Ion Fugaru n-a avut viaţă uşoară la PRM Gorj niciodată, mai ales că partidul nu este unul parlamentar, filiala având însă doi consilieri judeţeni care pot să facă jocurile în favoarea PSD sau a PDL şi PNL. Miza votului de duminica trecută a fost atât de mare încât liderul organizaţiei nu a cuplat la îndemnul lui Vadim de a-l susţine cu toată fiinţa pe Mircea Geoană. El spune că şi-a lăsat mai degrabă colegii să opteze fiecare în privinţa votului pe care urmau să-l exprime pe 6 decembrie, lucru care nu le-a convenit celor din PSD Gorj, în special preşedintelui executiv Ion Călinoiu. Fugaru este tranşant şi spune că fruntaşul social-democrat a dorit îndepărtarea lui din fruntea filialei pentru a se asigura de un sprijin direct pentru Geoană. Liderul PRM ştie şi cine urma să-i ia locul, un tânăr pe care l-a susţinut inclusiv cu o candidatură la postul de deputat.

"PSD-ul a încercat şi încearcă să mă îndepărteze din fruntea filialei, deşi pare ciudat, pentru că e un alt partid. Călinoiu vrea ca preşedinte interimar să fie aici Cătălin Bucălăete, prim-vicepreşedintele meu pe care să-l poată manevra mai uşor. Şi aşa l-au manevrat ca pe un copil în perioada asta de campanie pentru că el, cu şeful lor de la tineret, cu Radu Teodorescu, au dat telefoane în judeţ în numele PRM Gorj şi îi îndemnau pe oamenii noştri să voteze cu Geoană. Mai sunt şi alţii în combinaţia asta, dar Bucălăete era principala piesă pentru că îl ameţiseră că-l fac ei vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Pleca unul dintre consilierii noştri, el îi lua locul şi apoi PSD şi PRM îl votau ca vicepreşedinte, mai ales dacă îl puneau pe el interimar la noi la organizaţie", spune Fugaru.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: