Geogia (PSD): Dacă nu face ceva pentru comună mă las de politică!

Victor Geogia, primarul din Bengeşti-Ciocadia, unul dintre edilii logevivi ai Partidului Social- Democrat, este dezamăgit de Guvernul Ponta, care nu-şi respectă promisiunile făcute în timpul campaniei. Nemulţumirea sa este amplificată şi de scandalurile care au avut loc în USL, în ultima perioadă. El consideră că fiecare partid din alianţă „se luptă pentru ciolan”. Ba mai mult, ameninţă că va rămâne independent politic în condiţiile în care nu obţine fonduri pentru a-şi realiza proiectele.

Rep.: Aţi primit bugetul pe anul 2013. Intenţionaţi să demaraţi vreo investiţie nouă?

V.G.: Am primit bugetul, dar nu mai avem fonduri să facem nimic. Am plătit arieratele şi am rămas fără bani. Avem drumuri distruse şi am primit pentru reabilitarea lor doar 370 de milioane de lei vechi. Cu banii aceştia nu pot să fac nici o balastare. Am aproximativ 40 de kilometri de drumuri comunale, iar dacă închiriez o maşină doar să mă plimb pe ele cheltuiesc banii pe care i-am primit pentru reabilitare. 

Rep.: Sunteţi unul dintre cei mai logevivi primari PSD. Să înţelegem că sunteţi nemulţumit din cauza Guvernului?

V.G.: Deocamdată tac din gură, dar la anul voi cere socoteală pentru munca depusă în partid. Acum se spune că Guvernul vine cu moştenirea primită de la alţii. La anul lucrurile ar trebui să se schimbe, în caz contrar toţi vom crede că e vorba de altceva. Guvernul nu şi-a respectat promisiunile făcute în campanie. Oamenii sunt supăraţi că nu au locuri de muncă. Vin alegerile generale şi nu poţi să le spui să voteze o anumită persoană în condiţiile în care nu se schimbă nimic în bine.

Rep.: Veţi putea să vă realizaţi, la nivel local, obiectivele propuse pentru acest mandat?

V.G.: În condiţiile în care nu voi putea să fac pentru comună măcar jumătate din ceea mi-am propus, mă voi lăsa de politică. Nici nu voi mai vrea să mai aud de alianţa USL sau de alte partide vreodată. Înţeleg că acum nu sunt bani la buget pentru a da primăriilor. Toată lumea zice să accesăm fonduri europene pentru investiţii, dar nu ne spune nimeni pe ce măsuri să facem proiecte.

Rep.: Se pare că lucrurile nu stau foarte bine în alianţa USL. Cum comentaţi problemele din ultima perioadă?

V.G.: Fiecare partid vrea să-şi asigure locuri cât mai călduţe, atât PSD-ul cât şi PNL-ul. Ar vrea şi PC-ul acest lucru dar stă în banca lui pentru că e prea mic. Ar fi normal să fie aceste frecuşuri între cele două partide, dacă ele ar fi pentru binele ţării. Dar se pare că fiecare se luptă pentru ciolanul lor şi creează un demaraj care nu dă bine la electorat. După părerea mea, ar trebui ca lucrurile să se pună la punct în interesul populaţiei înainte ca cele două partide să fie sancţionate de cetăţeni, la următoarele alegeri.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: