Germanii scot la rampă sute de locuri de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a postat pe site-ul Eures sute de locuri de muncă în diverse regiuni din Germania. La mare căutare sunt inginerii şi medicii care sunt plătiţi cu salarii de mii de euro. La fel sunt plătite şi alte meserii care la noi abia dacă valorează câteva sute de lei.

Astfel, Germania pune la bătaie 34 de posturi de strungari, şlefuitori şi programatori ce vor fi plătiţi cu 2.200 până la 2.800 euro lunar şi vor fi sprijiniţi de către angajator şi în găsirea unei locuinţe. Candidaţii trebuie să aibă calificare în domeniu, experienţă în citirea schiţelor, în documentare şi în repararea şi menţinerea maşinilor CNC. Tot Germania vine cu o ofertă greu de refuzat, 34 de posturi pentru inginer de proiectare. Aici, salariul este între 3.200 euro şi 4.500 euro dar şi sprijin în găsirea unei locuinţe. La fel de interesantă este şi oferta de 56 de posturi pentru meseria de inginer. Candidaţii trebuie să aibă specializare în domeniul ingineriei electrice, automatice, mecanice şi să cunoască limba germană. Salariul este între 3.500 euro şi 5.800 euro lunar. Acelaşi angajator german caută 44 de oameni pentru meseria de specialist software. Se oferă salariu între 3.200 şi 4.500 euro lunar. Ofertă tentantă şi pentru meseria de agent call center. Sunt puse la dispoziţie 16 astfel de posturi cu salarii cuprinse între 1.400 şi 2.000 de euro. Candidaţii trebuie să cunoască limba germană, engleză şi franceză.

De asemenea se caută 38 de specialişti în domeniul hotelier şi gastronomic, 24 de bucătari, 36 de stivuitorişti, 68 de şoferi de camion sau vehicule de mare tonaj, 56 de electricieni şi electronişti, 36 de mecanici, 30 de sudori, 76 de asistenţi medicali şi îngrijitori persoane în vârstă şi 16 medici. Salariile sunt cuprinse între 1.500 şi 6.000 de euro lunar brut. Candidaţii trebuie să cunoască însă foarte bine limba germană. Contractele sunt permanente iar termenul limită pentru aplicarea la unul dintre aceste job-uri este 12 martie 2012.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: