Germanometrul

Hai, că poate a fost o săptămână prea grea ca să vă stresăm și noi cu știri serioase și triste. Dacă e rost de relaxare, să fie și ceva alcool: o companie de vinuri din California a inventat dispozitivul care transformă apa în vin. Funcționează pe principiul a două vase comunicate: bagi apa și niscaiva ingrediente în primul, apeși un buton corespunzător tipului de vin pe care-l dorești, și aștepți ca în al doilea recipient să apară licoarea minune.

Sigur, invenția poate părea unor neavizați miraculoasă (de altfel dispozitivul se și numește Miracle), dar ea vine la mulți ani după ce românii au inventat deja vinul cu pastile și fără struguri. Asta ca să nu mai spunem de cazan, renumitul dispozitiv care transformă în țuică practic orice. Și nu, nu doar orice fruct, cum ar putea crede cei fără de credință, ci literalmente orice. Despre practica românului de a arunca pufoaica în buda de țară, de a o lăsa la fermentat, pentru ca apoi să o pună în cazan și să scoată celebra țuică genocid am mai vorbit aici. Nu suntem o țară foarte ambițioasă sau inventivă. N-am reușit nici până acum să transformăm rahatul în bici, dar iată că transformarea lui în băutură chiar nu a reprezentat o problemă. Și, dacă vreți să ducem discuția mai departe, ce să mai vorbim despre creierul românului, acest aparat la fel de impresionant care transformă vinul în cele mai neașteptate chestii, de la vomă la bătaie și de la migrene la știri de la ora 5.

Cât despre marii inventatori din străinătate, uite că nu au nici ăștia de lucru, niște alcoolici ordinari. Vreți să ne impresionați? Vreți să faceți un aparat care să se vândă în România ca pâinea caldă, să nu mai faceți față cu comenzile, să ne vindem casele și mașinile ca să-l avem? E simplu. Inventați dispozitivul care transformă apa în autostradă sau mirosul de gunoi în aer de Elveția. Nu poate fi atât de greu, la cât de deștepți sunteți, nu? Haideți, vă rugăm, faceți aparatul care să transforme o țară mică și subdezvoltată, dintr-o regiune rusofilă a Europei, în Germania.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: