Săvoiu (PFC): Vreau să fac politica bunului simţ

După 18 ani de şedere în Italia s-a întors în Gorj pentru a duce la îndeplinire un proiect politic, dar şi un vis al său. Vorbim de Ion Săvoiu, preşedintele Partidului Forţa Civică de la Gorj, care a dezvăluit pentru Pandurul care sunt obiectivele sale în plan politic, dar şi în afaceri.

Reporter: Ce va determinat să intraţi în politică şi de ce la Forţa Civică?

Ion Săvoiu: Simpatia mea pentru politică a început cu Partidul Naţional Liberal, al cărui membru am fost prin 2005-2007. După care am rămas în străinătate, pentru că de fiecare dată căutam ceva care să mă atragă să rămân acasă, dar nu găseam nimic. Ulterior am descoperit PDL prin intermediul unor politicieni de la Bucureşti. Am încercat să fac o politică pentru comunităţile de români din străinătate care mai târziu s-a transformat în înfiinţarea PDL Diaspora. Lucrurile au evoluat cum au evoluat după numirea lui Vasile Blaga la conducerea partidului, ceea ce m-a determinat să închei orice legătură cu partidul. Apoi am ajuns la Forţa Civică, după mai multe discuţii cu mai mulţi prieteni, printre care şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, care mi-a propus un proiect politic. Şi aşa a început totul.

Rep.: Ştim că aţi dezvoltat afaceri în Italia, acolo unde locuiţi de 18 ani. Mai merg aceste afaceri? Familia vă va urma în ţară?  

I.S.: Afacerile în Italia merg şi nu merg. A venit criza şi acolo cu toate formele ei. Mi-am redus afacerile, nu fac decât consultanţă pe anumite proiecte. M-am dedicat culturii cafelei şi visului pe care l-am avut, am venit acasă şi merg de două ori pe lună în Italia să-mi vizitez familia, soţia şi cei doi copii. Familia în cel mai scurt timp mă va urma, dar vreau mai întâi să le asigur un climat liniştit ca să fie motivaţi să vină acasă.

Rep.: Care sunt obiectivele dvs. în politică?

I.S.: Obiectivul meu în politică este să conving cât mai mulţi tineri, cât mai mulţi oameni că se poate face politică şi altfel, politica bunului simţ. Vreau să ofer gorjenilor, poate pentru prima dată, posibilitatea să poată să aleagă un reprezentant într-o formă de conducere administrativă care să le demonstreze cu adevărat ce trebuie să facă acel reprezentant pentru ei şi pentru administraţie.

Rep.: Vorbeaţi de un vis al d-voastră. Despre ce este vorba?

I.S.: Fac parte din acea categorie de români care au încercat să realizeze ceva mai mult decât ar putea să realizeze în România. În Italia am început de jos, am lucrat în construcţii, dar în ultimul timp organizam echipe cu care făceam întreţinere şi mentenanţă la marii furnizori internaţionali şi europeni. Afacerea cu cafeaua a fost un vis, pentru că mă gândeam că într-o zi trebuia să mă întorc acasă. Am luat pulsul economiei şi singurul business care nu era văzut pe piaţă şi nimeni nu era interesat de el era comercializarea cafelei şi ceaiului. Din 2003 am început să mă documentez şi să încerc să intru şi eu în marea familie a producătorilor de cafea. În curând am să dau drumul activităţii, pentru că am toată aparatura necesară, chiar şi depozit. Se va prăji cafea şi la Târgu Jiu.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: