Gilortul continuă sâmbătă lupta pentru promovare

Campioana judeţului Gorj, Gilortul Târgu Cărbuneşti, va susţine sâmbătă după-amiază meciul retur al barajului de promovare în Liga 3. Gilortul a pierdut meciul tur disputat în deplasare cu campioana din Mehedinţi, CS Strehaia, meci încheiat cu scorul de 2-1 pentru echipa mehedinţeană.

Gilortul va susţine sâmbătă, pe propriul teren, meciul retur cu CS Strehaia, în încercarea de a reveni pe cea de-a treia scenă a fotbalului naţional. În meciul tur formaţia gorjeană a fost învinsă la Strehaia, iar partida de sâmbătă devine astfel decisivă pentru promovare, pentru elevii lui Tavi Iordache victoria fiind obligatorie pentru promovare. „Este meciul sezonului pentru noi, un meci pe care îl așteptăm de mai bine de cinci luni. Nu va fi ușor să ne impunem deoarece și adversarii noștri își doresc promovarea, dar sperăm ca de această dată să fim mai buni și mai norocoși decât ei. Teoretic, o victorie cu 1-0 ne este suficientă, dar cine ne poate garanta așa ceva? Trebuie să jucăm aproape perfect, să nu dăm spații adversarilor și să profităm de ocaziile pe care ni le vom crea.

Avem nevoie de răbdare, atitudine, încredere, înțelegere și speranță, avem nevoie de un al 12-lea jucător și acela suntem noi. Haideți să credem în băieții noștri și să creăm împreună un viitor frumos”, au scris cei de la Gilortul pe pagina destinată suporterilor echipei chemând alături de echipă suporterii de la Cărbuneşti şi din tot judeţul.

„Iubim fotbalul, iubim Gilortul! Nu este doar meciul Gilortului, este și al suporterilor, este al întregului oraș. Reprezentăm Gorjul fotbalistic și trebuie să demonstrăm că nu întâmplător am ajuns aici. Vom fi câteva sute de suflete, ne vom încuraja favoriții, vom suferi și ne vom bucura împreună cu ei. E momentul nostru! Haideți să fim uniți, să îi primim cu sportivitate pe adversarii noștri, să încurajăm Gilortul și la final să fim mândri de băieții noștri”.

După 14 ani de absență, cei de la Gilortul au şansa de a reveni în Liga a III-a. În sezonul 2005-2006 echipa gorjeană a încheiat seria a VI-a pe locul 12 și a retrogradat în Liga a IV-a, iar în 2014, 2015 și 2016 a pierdut barajul de promovare în disputele cu Minerul Mehedinți, Cetate Deva și FC Hermannstadt. Meciul va fi transmis şi la tv,  Accent TV anunţând că va transmite în direct manșa retur dintre cele două formații, meci programat sâmbătă 22 iunie, cu începere de la ora 17:30.

Gilortul Târgu Cărbuneşti  a fost campioana Gorjului şi la ultima confruntare dintre cele două judeţe limitrofe. Se întâmpla în vara anului 2014, iar câştig de cauză a avut Minerul Mehedinţi, care s-a impus, cu scorul de 2-0, după prelungiri, pe stadionul “1 Mai” din Slatina. A fost ultima dată când promovarea în Liga 3 s-a decis într-o singură manşă, pe teren neutru, dar şi ultima dată când o echipă de la Mehedinţi a izbutit să acceadă în eşalonul naţional.

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: