Mititelu va cere oficial să joace şi FCU Craiova la Târgu Jiu

Arena din Târgu Jiu a primit miercuri aşteptata vizită a patronului echipei FCU Craiova, Adrian Mititelu. Primarul Marcel Romanescu i-a fost ghid în turul stadionului care l-a încântat pe oficialul craiovenilor atât de mult încât s-a decis pe loc că va aduce FCU Craiova la Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu l-a avut miercuri invitat pe patronul celor de la FCU Craiova, echipa care activează acum în Liga 3, formaţie care tocmai a anunţat un buget de peste un milion de euro şi construirea unui stadion asemănător celui de la Târgu Jiu. Deocamdată, neavând unde să joace în Craiova, unde municipalitatea a impus pe stadionul „Ion Oblemenco” doar competiţii de elită, Liga 1 sau cupe, FCU va veni să joace la Târgu Jiu chiar din această vară.

Pentru a pune capăt speculaţiilor cum că nu ar fi echipe interesate de acest nou stadion, primarul a dezvăluit faptul că are mai multe solicitări, printre acestea numărându-se şi cea a echipei Pandurii bineînţeles, chiar dacă nu au fost invitaţi încă oficialii de la Pandurii să facă un tur de stadion.  „Am avut și avem în continuare oferte serioase de la numeroase entități interesate de noul stadion. Astăzi m-am întâlnit cu Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948. Nu numai că i-a plăcut foarte mult stadionul pe care, de altfel, l-a caracterizat că fiind cel mai frumos din câte a văzut în țară, dar mâine ne va înainta o cerere oficială prin care își manifestă dorința ca și echipa sa să joace meciurile aici. Prin urmare, cele mai iubite echipe ale Olteniei, Pandurii și Craiova, vor evolua la Târgu Jiu”, a precizat edilul pe pagina de facebook, acolo unde a dat şi explicaţii în ceea ce priveşte întârzierea lucrărilor de la stadion.

Lucrările prăreau să fie sistate zilele trecute, când era linişte pe alei, dar  joi numărul muncitorilor prezenţi în stadion, care şi şi lucrau, a crescut. „În ceea ce privește lucrările, din păcate modul în care au evoluat nu a depins de noi, fiind vorba despre un contract între Compania Națională de Investiții și constructorul de la Cluj. Mi-am dorit mult să avem evenimente sportive importante organizate pe arena de la Târgu Jiu și le vom avea”, a precizat Marcel Romanescu care le-a transmis pe această cale şi muncitorilor că e cu ochii pe modul în care muncesc: „Urmăresc îndeaproape modul în care se muncește la stadion. Tot ceea ce ține de Primăria Municipiului Târgu Jiu s-a făcut la timp și cu rapiditate. Finalizarea lucrărilor depinde doar de cât de repede se mișcă constructorul. Curând vom inaugura și acest obiectiv de care cetățenii sunt foarte interesați”.

Precaut acum, după ce primele termene avansate nu s-au respectat, edilul nu mai avansează date de inaugurare a stadionului sau de recepţionare a investiţiei, „în curând” fiind un termen relativ care poate fi chiar şi de două luni. Pentru că atunci ar începe campionatul Ligii 3, acolo unde va evolua FCU Craiova, patronul Adrian Mititelu fiind astfel lipsit de grija că nu se vor finaliza lucrările la timp.

Galerie foto




Vizualizări: 2,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: