Gilortul Târgu Cărbuneşti poate încheia turul cu o victorie

Ultima impresie contează, spun cei de la Gilortul Târgu Cărbuneşti, decişi să încheie turul acestui sezon cu o victorie în faţa timişorenilor. Echipa antrenată de Mario Găman va întâlni sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul „Cristinel Răducan”, formația ACS Poli Timișoara, în ultimul meci oficial  al anului.

Confruntarea dintre singura formaţie de Liga 3 din Gorj și timișoreni este ultima reprezentație a stagiunii de toamnă a alb-albaștrilor în fața propriilor suporteri, iar fotbaliştii lui Mario Găman și Boby Staicu vor să lase o impresie plăcută înainte de intrarea în vacanță.

După ce s-au chinuit un tur întreg căutând victoriile, pe final de an acestea au început să apară, dar nu în ritmul care să le permită gorjenilor să spere măcar la salvarea de la retrogradare. Dar o victorie în ultima etapă din tur este posibilă, mai ales că bănățenii trec printr-o perioadă disperată, bifând două retrogradări succesive, iar după acest sezon riscă să ajungă la județ.

Oaspeții se află, ca și Gilortul de altfel, în zona fierbinte a clasamentului, fiind imediat deasupra celor de la Gilortul, cu următoarea linie de clasament: 3 victorii, 2 egaluri, 9 înfrângeri, golaveraj 14-30 și 11 puncte. Teoretic Gilortul ar putea depăşi echipa din Timişoara în cazul unei victorii la scor, ceea ce este greu de crezut în cazul formaţiei lui Găman care nu a reuşit aşa ceva în acest tur.

În precedenta etapă, Poli a cedat dramatic, pe teren propriu, în fața Crișului Chișineu-Criș, scor 1-2, după un penalty ratat în prelungiri, însă sunt și beneficiarii a trei puncte obținute la masa verde în dauna Naționalului Sebiș, pe teren rezultatul înregistrat fiind un categoric 5-1 pentru arădeni. Pentru a nu pierde contactul cu echipele care luptă pentru supraviețuire, Gilortul are nevoie, obligatoriu, de o victorie, care ar da speranțe în lupta acerbă pentru evitarea retrogradării din această serie în care lupta pentru promovare pare deja rezolvată după ce FCU Craiova are un avans de 16 puncte la final de tur.

Chiar dacă pare paradoxal, fiind pe ultimul loc,  Gilortul pornește ușor favorită, fiind o echipă mai experimentată în fața tinerilor jucători antrenați de Silviu Bălace la Poli Timişoara. În plus gorjenii mai au avantajul suporterilor care se mobilizează exemplar în momentele grele pentru echipă, deci există premise pentru ca echipa din Cărbuneşti să se despartă de suporterii săi la final de an cu o victorie.

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: