Mii de persoane citate pentru vineri în dosarul Revoluției

Câteva sute de persoane, din cele 5.000 pentru care instanţa a trimis citaţii, s-au prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la primul termen din Dosarul Revoluţiei, în care Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Unor persoane li s-a făcut rău, fiind necesară intervenţia echipajelor medicale. Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat la instanţă.

La sediul ICCJ au ajuns, vineri, aproximativ 500- 600 de persoane pentru procedura preliminară în Dosarul Revoluţiei. Accesul oamenilor în clădirea instanţei a fost permis de la ora 7.30.

Procedura este greoaie, întrucât trebuit făcut apelul celor care s-au prezentat. Mai multor persoane li s-a făcut rău, fiind necesară intervenţia echipajelor medicale.

Printre cei care s-au prezentat la sediul instanţei nu se află fostul preşedinte Ion Iliescu, inculpat în dosar, avocatul său precizând că prezenţa acestuia în această fază a procesului nefiind necesară.

Instanţa a trimis, pentru termenul de vineri, aproximativ 5.000 de citaţii şi a stabilit un program special de funcţionare a activităţii, pentru a evita problemele. Astfel, Arhiva Secţiei I civile, Arhiva Secţiei a II-a civile şi Arhiva Completurilor de 5 judecători nu au program cu publicul.

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: