Giorgi (PSD): Dacă voi fi susţinut, nu mă dau înapoi

Directorul Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, a confirmat faptul că a avut discuţii cu preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, despre o posibilă candidatură la primărie în 2020. Mai exact, despre intrarea în sondajul de opinie care va fi făcut la toamnă şi în baza căruia va fi stabilit candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Giorgi a spus în interviul de la Radio Infinit că PSD ar trebui să susţină un candidat din interiorul partidului.

Reporter: Doriţi să candidaţi la Primăria Târgu Jiu în 2020?

Gabriel Giorgi: Am văzut că a făcut domnul preşedinte Cârciumaru o declaraţie. Într-adevăr, eu am avut o discuţie cu dumnealui şi m-a întrebat dacă mi-aş dori să apar în sondajul respectiv. I-am spus că nu am nimic împotrivă, dar până în 2020 mai este. Decizia se va lua în interiorul partidului şi eu sunt om de echipă. Dacă, în urma sondajului, partidul va stabili să fiu eu omul care să candideze, nu mă dau înapoi de la această responsabilitate. Eu sunt o persoană care respectă tot timpul deciziile partidului.

Rep.: Dvs. aţi mai fost în cărţi şi anul trecut pentru o candidatură, până la urmă a fost ales Aurel Popescu. Vă simţiţi pregătit pentru o astfel de candidatură?

G.G.: Vă daţi seama, am experienţă în spate, am şapte ani în care am condus o firmă cu peste 1.100 de angajaţi. Eu zic că am condus-o cu rezultate foarte bune, experienţă există. Acum avem un primar care nu a avut experienţă în administraţie şi se vede ce se întâmplă în Târgu Jiu. Eu zic că este bine ca Primăria Târgu Jiu să fie condusă de o persoană care să aibă ceva experienţă în spate şi eu zic că am. Asta nu înseamnă că o să fiu eu cel susţinut pentru o candidatură la Primăria Târgu Jiu. O să fie o competiţie internă în interiorul partidului şi dacă se va considera oportun să particip şi eu la competiţia respectivă, o să particip.

Rep.: Agreaţi ideea unui candidat din afara partidului?

G.G.: Eu cred că Partidul Social Democrat are resursă umană, astfel încât să îşi permită să meargă la alegerile locale cu un candidat care este acum în interiorul partidului şi care să aibă şi succes, în sensul în care să câştige Primăria Târgu Jiu. La fel şi la Motru. Nu cred că este cazul să ne orientăm spre alte partide, pentru că avem noi destul de mulţi potenţiali candidaţi care pot să şi câştige aceste lupte.

Rep.: Florin Cârciumaru a negat că l-ar susţine pe Adrian Tudor, cum vi s-a părut asta?

G.G.: Este corect ce a zis domnul senator Cârciumaru, pentru că atâta timp cât va fi o competiţie în interiorul partidului, o să fim supuşi unui sondaj, iar cel care va fi pe primul loc va fi susţinut de partid. Că va fi Adrian Tudor, că va fi Mihai Prunariu, că voi fi eu sau oricare coleg al nostru care participă la sondajul respectiv, cine este pe primul loc va fi susţinut.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: