Giorgi ar vrea un adjunct de la partid, dar competent!

Consilierul local al PSD, Gabriel Giorgi, director la Minprest, a vorbit într-o emisiune la TV Sud despre  societatea de prestări servicii ca  rampă de lansare în administraţia publică. Actualul prefect Alin Văcaru a fost director adjunct la Minprest, iar actualul viceprimar al Târgu Jiului Adrian Tudor a ocupat şi el acest post. Şi viitorul adjunct ar putea fi luat de la partid.

Rep.: Minprest este o rampă de lansare pentru şefii din administraţia publică locală?

G.G.: Nu neapărat. Vreau să subliniez că în interiorul Minprest s-a format un colectiv tânăr, foarte performant. Faptul că rezultatele Minprest au fost aşa bune nu este întâmplător. Am dat şi prefectul, actualul prefect a plecat din mijlocul nostru, actualul viceprimar al municipiului Adrian Tudor la fel. Vă spun că mai sunt solicitări şi pe alte funcţii, dar nu publice, mă refer la competenţe pe parte de economişti. Mi-au cerut date despre personalul din Minprest.

Rep.: E posibil să fie şi o zonă în care se trimit doar membrii de partid şi de aceea au loc recrutări de la Minprest? E o zonă de rodaj pentru căpătarea experienţei?

G.G.: Nu o să rămână în Minprest o viaţă întreagă, e o rampă de lansare şi trebuie să se poată folosi de acest lucru, dar trebuie să aibă rezultate. Nu neapărat din punct de vedere politic. Avem personal care a plecat în multinaţionale. Avem un băiat care coordona activitatea unei formaţii şi acum e la Siniat.

Rep.: E posibil să aveţi un coleg de partid director adjunct, în locul lui Adrian Tudor?

G.G.: Faptul că ar fi un membru de partid nu ar constitui un avantaj dacă ar întruni criteriile pentru postul respectiv şi ar avea competenţele necesare. Lipsa competenţelor ar fi o problemă. Eu când m-am dus director general mai lucrasem în Minprest. Ani de zile am coordonat partea tehnică şi apoi departamentul de dezvoltare, nu m-am dus pe neştiinţă. Nu poţi să vii să te trezeşti direct într-o funcţie de director adjunct, care are o importanţă deosebită la nivelul Minprest.

Rep.: Cum aţi aprecia activitatea domnilor Văcaru şi Tudor la Minprest, având în vedere că au venit de afară?

G.G.: Alin Văcaru a venit de la început, dar Adrian Tudor coordonase activitatea la Săcelu. Alin Văcaru a avut avantajul că am mers în echipă, eu mai cunoşteam activitatea Minprest, ne-am completat şi am făcut o treabă foarte bună.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: