Profesorii gorjeni amână greva generală. „Punem pe primul plan interesul elevilor”

Profesorii gorjeni renunţă pentru moment la greva generală pe care urmau să o declanşeze în data de 12 iunie. Liderul de sindicat Constantin Huică spune că dascălii nu au renunţat la idee şi promit că revin cu proteste după vacanţa de vară.

Reporter: Câte semnături s-au strâns de la profesori?

Constantin Huică: Noi am avut termen până la ora 10.30, vineri, să înaintăm la federaţie numărul celor care au declarat că sunt de acord cu greva.

Rep.: În Gorj, câte semnături aţi reuşit să strângeţi?

C.H: La nivelul judeţului Gorj şi-au exprimat acordul pentru grevă 1.140 de cadre didactice din cei 2.500 de membri. Sunt sub 50% la nivelul judeţului. Dacă nu se declanşează la nivel naţional greva, la nivel de judeţ noi nu putem să organizăm. Faptul că nu îndeplinim procentul pentru a declanşa greva generală, nu înseamnă că ne oprim. Când va începe anul şcolar probabil că vom relua protestele. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a grevei generale nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi. Nemulţumirea lor este profundă.

Rep.: De ce credeţi că profesorii nu au semnat pentru grevă?

C.H: Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca aceştia să fie afectaţi. Este clar că guvernanţilor nu le pasă, însă aceştia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018.

A consemnat Camelia NIMARĂ

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: