Golea (Pandurii): Dacă acționarii ar da banii, am promova în Liga I

Marin Golea, administratorul special de la Pandurii Târgu Jiu, a vorbit într-un interviu la Tele3 despre cât de acute sunt problemele financiare ale clubului. Golea îi vede pe acționari drept principali responsabili de situația creată.

Reporter: Care mai e atitudinea membrilor asociaţi, mai încearcă să va schimbe?

Marin Golea:  Membrilor asociaţi nu le mai înţeleg atitudinea faţă de Pandurii, m-au votat toţi, sută la sută,  să fiu administrator special al clubului pe perioada insolvenţei, pentru că nu m-a impus nimeni acolo, aveau toţi drept de vot în 2016, CEO plătise în acel an suma prevăzută către Pandurii, 800.000 de lei au fost ultimi bani pe care i-au virat în ianuarie 2016. M-au numit şi ulterior au încercat de câteva ori să mă schimbe, probabil sunt şi ei surprinşi că mai putem să continuăm activitatea, nu numai ei, probabil mai sunt şi alţi oameni interesaţi să dispară clubul Pandurii.

Rep.: S-au supărat că le-aţi blocat conturile, s-a încheiat acel proces?

M.G.: Nu, procesul acela s-a suspendat şi Înalta Curte, din cauza unei intervenţii făcute de clubul Progresul Bucureşti prin Iacov Napoleon şi cum îl mai cheamă, omul acesta a făcut o intervenţie cum că clubul Pandurii lezează interesele FRF prin faptul că participăm la Adunările Generale şi votăm acolo când se iau decizii şi susţine că nu ar avea ce să caute Primăria, respectiv Consiliul Local ca asociaţi. Nu are nici o legătură, el are o echipă de fotbal feminin.

Rep.: Aţi respectat planul de reorganizare stabilit?

M.G.: Planul de reorganizare nu poate fi respectat dacă nu ai nici un fel de finanţare, nu am făcut toate plăţile. Lichidatorul judiciar nu mai poate cere falimentul clubului pentru că l-a cerut o dată. Scopul cererii de faliment a clubului este acela de a pune mâna pe averea clubului. În acest club s-a investit foarte mult până în 2013, avem un Centru de copii şi juniori cu o valoare de 25 de miliarde.

Rep.: Dacă clubul Pandurii ar vinde azi toată averea, aceasta ar acoperi datoriile?

M.G.: În momentul în care ai o sumă, o lichiditate, poţi plăti, pentru că din acest motiv se intră în insolvenţă, pentru că nu ai lichidităţi. Dar presupunând că am avea banii din vânzarea acestor active, am putea achita datoriile la finanţe şi cu ceilalţi creditori s-ar putea începe negocieri. Se poate negocia suma care o pot primi prin negocieri, jucătorii de exemplu, cu administratorul judiciar, cu ceilalţi creditori chirografari la fel, lucrurile se pot rezolva. Dar dacă am câştiga procesul cu membrii asociaţi nici nu s-ar mai pune problema să nu plătim. Am face şi o echipă competitivă şi am şi promova. Am mai adăuga acolo şi un milion jumătate de de euro de la promovare. Pentru că se poate promova, competiţia la nivelul Ligii a doua este slăbuţă, se bat bucureştenii şi U Cluj pentru promovare, acolo unde sunt oameni de afaceri care investesc.

Rep.: Când preia Primăria stadionul de la CNI cum veţi proceda?

M.G.: Avem un contract de comodat, ne vom întoarce acolo. Eu deja am făcut solicitarea să fie prelungit cu perioada în care a fost suspendat. Mulţi se întreabă acum cine să valorifice stadionul pentru că are o putere economică, parcări, hotel, restaurant, sunt activităţi care trebuie  bine gestionate, cum e la Craiova. Primăria nu poate gestiona toate aceste lucruri, poate face parteneriate pentru nişte afaceri care se pot desfăşura acolo iar noi îl vom folosi doar pentru activitate sportivă. Noi nu vom plăti chirie, îl vom folosi în baza acelui contract de comodat. Noi doar vom organiza meciurile şi vom încasa banii pe bilete. Pentru că sportivii dau utilitate stadionului, e normal să încaseze clubul banii pe bilete. Nu din chirii sau spaţii care sunt pe acolo, că nu vor fi în administrarea noastră. Contractul de comodat prevede terenul de joc, tribunele şi vestiarele, terenurile 2 şi 3, şi putem utiliza, dacă este necesar, şi Sala Sporturilor.

Rep.: Înseamnă că acest contract de comodat ar putea scoate la liman clubul Pandurii?

M.G.: Da, şi până la urmă ar elimina din aceste contradicţii, Primărie, Consiliul Judeţean şi ceilalţi acţionari. Dacă s-ar da mai repede stadionul în folosinţă ar elimina aceste probleme, pentru că noi, Pandurii, am fost văduviţi de foarte multe lucruri pentru că nu am avut acest stadion să ne desfăşurăm activitatea.

Rep.: Dar mai rezistaţi, pentru că nu se termină prea curând stadionul?

M.G.: Păi ştiţi cum rezistăm, doar cu aportul financiar al unui singur creditor acum, al domnului Condescu.  Este singurul om care mai susţine echipa. Avem conturile blocate de ANAF, care ne-a pus poprire pe conturi în momentul în care am blocat conturile de la membri asociaţi. Cu banii care mai intră, dacă  mai vin bani, nu pot plăti decât salarii la angajaţi. Nu pot face alte cheltuieli curente cum ar fi transport sau arbitraje. Şi în aceste condiţii domnul Condescu este cel care vine cu bani de acasă şi plăteşte şi baremul de arbitraj.

Vizualizări: 1,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: