Marcel Romanescu: Gata, luaţi gineri mai inteligenţi

Primarul Marcel Romanescu a anunţat miercuri că a luat decizia să introducă pe ordinea de zi a tuturor şedinţelor de Consiliu Local care vor urma, de îndată, ordinare sau extraordinare, un proiect de hotărâre privind semnarea contractului cu noul director al CSM Târgu Jiu. Luni, 11 martie, va avea loc o şedinţă extraordinară a consilierilor şi primarul speră că până atunci „se vor hotărî consilierii că trebuie să respecte legea”.

Reporter: În proiectul de hotărâre iniţial se specifica faptul că va fi un concurs de proiecte?

Marcel Romanescu: Eu discut aici de prevederile legii. Legea care priveşte organizarea acestui concurs spune foarte clar că sunt două probe, proba scrisă şi interviul care se bazează pe acel proiect de management depus de către candidaţi.

Rep.: Socrul domnului Dan Marinescu, domnul Butan, a spus că trebuia să fie concurs pe bază de proiecte şi nu un concurs scris...

M.R.: Domnul Butan nu ştiu ce a spus, dar de ce trebuie să îi răspund, acum mă cert şi cu socrul, şi cu ginerele. Ginerele e susţinut de socru, e normal să facă asta, dar când ai un ginerede nota 1, domnul Butan, mai gândeşte-te, poate fiica nu a făcut cea mai bună alegere! E de nota 1, despre asta vorbim, de un ginere de nota 1. Gata, luaţi gineri mai inteligenţi!

Rep.: Dar dacă hotărârea nu va trece sau consilierii nu vor vota, aveţi altă variantă?

M.R.: Eu nu am nici o altă variantă, eu nu încerc decât să parcurg aceşti paşi mult mai rapid. Domnul Bălăeţ oricum va face acele acţiuni în instanţă pentru a i se recunoaşte acest drept câştigat în urma unui concurs. Instanţa tot acolo ne va duce, dar cred că ar fi mult mai uşor să recunoaştem că asta e procedura. Dar, dacă vine cineva cu altă prounere, nu am nimic împotrivă, eu nu am decât acele două variante: să fie validat de Consiliul Local sau să se aprobe hotărârea pe care o voi prezenta luni, abrogarea acelui articol 4 şi, în felul acesta, să se dea posibilitatea Primarului Municipiului Târgu Jiu de a încheia contractul direct cu candidatul declarat admis. Câştigătorul concursului, la acest moment, nu se mai poate pune în discuţie, câştigător este domnul Robert Bălăeţ. În rest ceilalţi pot doar să îl aplaude sau pot să îi facă galerie în perioada următoare, în următorii trei ani de zile.

Rep.: Credeţi că vor aproba consilierii acest nou proiect de abrogare din moment ce nu au validat concursul?

M.R.: La prima şedinţă, când au fost prezenţi, că nu au venit decât la o şedinţă, mi s-a imputat faptul că nu am curajul de a semna acel contract. Le dau satisfacţia de această dată şi semnez, dacă îşi abrogă acel articol, din proiectul de hotărâre. Din acel moment semnez fără nici un fel de problemă. În ziua în care se va valida propunerea de hotărâre cu care voi veni în CL voi semna şi contractul cu domnul Bălăeţ. Din acel moment nu mai am nici un fel de limitări ale dreptului de a semna  contractul cu cel care a câştigat concursul.

Rep.: Dar dacă instanţa va decide să fie pus în funcţie domnul Bălăeţ, Primăria va suporta salariul din momentul în care trebuia numit?

M.R.: Să vedem exact ce va spune hotărârea judecătorească. Normal ar fi ca acel om să fie plătit din prima zi în care s-a prezentat la locul de muncă. El s-a prezentat după 15 zile, am semnat un proces verbal şi i-am explicat situaţia. Nu este problema candidatului  că nu e validat acel concurs, e problema noastră ca instituţie. A primăriei şi a consiliului local, cu ce să fie vinovat câştigătorul concursului că el nu poate să îşi înceapă activitatea, în condiţiile în care ne-a şi înştiinţat după 15 zile de faptul că doreşte să îşi înceapă şi să desfăşoare activitatea.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: