Iriza susține că pesedistul Călinoiu și-a plasat copiii la ALDE și Pro România

Senatorul PSD Scarlat Iriza regretă demisia lui Ion Bîrcă din funcția de vicepreședinte al organizației Gorj, la numai o zi după ce a fost ales. Iriza susține că Bîrcă a fost atacat de oamenii din PSD care fac politica ALDE. Unul dintre aceștia ar fi fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, care este în PSD, dar și-ar fi plasat cei doi fii la ALDE și Pro România. Iriza a făcut aceste acuzații într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Ce l-a supărat pe domnul Bîrcă, de ce a demisionat din funcție?

Scarlat Iriza: Reacțiile unor colegi răi. Un nume pot să dau, Bucurescu de la Slivilești. Nu e frumos să vorbești de rău un coleg față de alți colegi, pentru că toți suntem în același partid și trebuie să tragem în aceeași direcție. Dacă el tot cochetează cu partidul lui Iordache, că e partidul lui Iordache, nu de partidul ALDE la Gorj, să-și dea demisia din funcția de primar și să se ducă la Iordache. Să nu mai bage bățul în organizația PSD Gorj și să îl blameze pe Bîrcă. Păi Bîrcă e unul din oamenii de bază ai partidului, dacă îi spunem că azi avem o manifetare la Târgu Jiu și trebuie să aducă o mie de oameni, aduce o mie de oameni. Pentru că oamenii au încredere în el, deoarece a făcut în două mandate cât toți primarii de acolo în 30 de ani.

Rep.: Cum l-a blamat Sorin Bucurescu pe Ion Bîrcă?

S.I.: Că n-are studii superioare, că n-are licența de bac și toate alea. Bîrcă este unul din cei mai buni primari PSD și nu numai din Gorj.

Rep.: De unde au pornit aceste probleme?

S.I.: Sunt niște manevre, v-o spun pe față, ale lui Călinoiu și Iordache, să destabilizeze organizația PSD Gorj.

Rep.: Ce treabă are Ion Călinoiu cu asta?

S.I.: Ion Călinoiu a rămas buzat că nu a fost ales în biroul politic județean. Și pe cinstite nu a fost ales, pentru că nu merita. Atunci când partidului îi era rău, a plecat. Eu am plecat din partid din cauza lui și după aceea el a plecat să candideze independent și a rupt cele trei mii și ceva de voturi de la PSD. Eu am rupt de unde am rupt, dar eu am venit cu voturile ca și senator înapoi la PSD.

Rep.: Nu e un semnal prost că după toate aceste discuții Ion Bîrcă s-a retras?

S.I.: Bîrcă are obrazul foarte fin, e un om de mare calitate. Pentru asta a făcut gestul ăsta, pentru că s-a simțit lezat de niște oameni care sunt infiltrați în PSD să bage bățul printre gard.

Rep.: Ion Călinoiu va merge să îl ajute pe Ion Iordache la ALDE?

S.I.: Stați să vă spun. Ion Călinoiu are doi băieți, al mic care este la Târgu Jiu s-a înscris la Pro România, al mare care e la București s-a înscris în ALDE. El a rămas în PSD. Nu vă spune nimic mișcarea asta politică a familiei Călinoiu?

Rep.: Ce vă transmite treaba asta?

S.I.: Călinoiu se pregătește și el să se ducă la unul din cele două partide, ALDE sau Pro România. Eu înclin să cred că se duce spre ALDE, pentru că este sigur mâna lui și a lui Iordache vis-a-vis de Bîrcă. Toate relele de la PSD de ieri pornesc de la cei doi.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 2,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: