Capotă, despre medicul Niculescu: Îmi este prieten

Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, spune că nu este în conflict cu medicul Bogdan Niculescu. Dimpotrivă, Capotă a explicat că îl apreciază pe șeful Secției Ortopedie și că îi este prieten. Managerul Spitalului Județean a vorbit și despre persoana despre care medicul Niculescu a afirmat că ar fi consilierul său. Este vorba de un bărbat care i-a solicitat lui Gigel Capotă să verifice dacă medicul Bogdan Niculescu se află în conflict de interese, spunând că este și șef de secție, dar și asociat la o firmă privată. ”Persoana respectivă nu are nicio legătură cu persoana Capotă”, a explicat managerul Spitalului Județean.

Rep.: Sunteți într-un conflict cu medicul Bogdan Niculescu?

Gigel Capotă: Pentru mine, Bogdan Niculescu este unul dintre medicii pe care îi apreciez foarte mult și cu care am conlucrat foarte bine împreună. Și am făcut multe lucruri împreună. Mai mult decât atât, îmi este și prieten.

Rep.: Bogdan Niculescu a postat pe rețelele de socializare o reacție referitoare la niște afirmații făcute la adresa sa de un consilier al dvs. Nu a dat un nume, dar a spus că este vorba de o persoană cu care ați planificat un congres medical.

G.C.: Nu este consilierul meu. Nu am nicio legătură cu ce a postat acea persoană, nici nu am citit. Nu vorbește în numele meu. Persoana respectivă, acum 1 an, a tot venit, că face acel congres, dar a făcut niște prostii. Încercasem o colaborare. N-am avut nicio legătură, și nici spitalul. Ieșise vorba că este consilierul meu. Persoana respectivă nu are nicio legătură cu persoana Capotă.

Rep.: Acel așa-zis consilier al dvs. ar fi spus că șeful Secției Ortopedie se află în conflict de interese, pentru că ar fi și asociat la o clinică privată. Ați verificat dacă este așa?

G.C.: Dar nici nu mă interesează ce scrie acela. Fiecare șef de secție își depune declarație de interese, sunt obligați, sunt afișate pe site. Nu am eu treabă cu așa ceva. E declarația fiecăruia. Și eu o dau. Este ANI, sau cine verifică. Nici nu mă interesează acest aspect.

Rep.: V-a deranjat faptul că medicul Niculescu a fost de partea doctoriței Elena Vlad, cea care ar fi refuzat să consulte o pacientă?

G.C.: Era normal să o susțină. Sunt colegi, sunt medici, e logic că medicii se susțin între dânșii. Eu nici cu doctorița Vlad nu am discutat în viața mea, până acum, la comisia de sănătate. Din mintea ei a scos că ar fi un conflict între mine și ea. Încearcă o deviere de la ce a făcut. E clar că a făcut o prostie, dacă este să o analizeze cineva, Colegiul Medicilor e în măsură.

Rep.: Este adevărat că după acest scandal ați luat decizia de a-l numi pe medicul Niculescu în funcția de director medical?

G.C.: Nu știu. Nu noi decidem. Treburile acestea se stabilesc prin dispoziția Consiliului Județean. Mă refer la numirile până la scoaterea la concurs, în regim de interimat.

Rep.: Spitalul a fost implicat în numeroase scandaluri în ultima vreme. Aveți ceva să vă reproșați?

G.C: Îmi reproșez că nu am apelat la prerogativele legale la orice încălcare și nerespectare a atribuțiilor de serviciu. Trebuia să apelez la comisiile de disciplină și la Consiliul Etic. Nu am fost adeptul să conduc prin a sancționa, dar, văzând că se înmulțesc, am spus clar: toleranță zero la acte de indisciplină și de nerespectare a atribuțiilor de serviciu. Voi apela tot timpul la prerogativele pe care mi le conferă legea. Cine nu și-a respectat atribuțiile de serviciu, va fi cercetat de Consiliul Etic, de Comisia de Disciplină și de Colegiul Medicilor sau celelalte organisme profesionale, în funcție de gradul profesional pe care îl are fiecare. Nu mai accept să fie umbrită imaginea Spitalului Județean cu niște incidente administrative, că nu vrea X sau Y să-și facă treaba. De aceea vin la serviciu, să-și facă treaba.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 2,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: