Golea: Liderii de la Tismana fac ce le spun eu!

Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari, a declarat ieri că este de acord cu demersurile inițiate de liderii de la cariera Tismana, dar nu crede că se poate ajunge la declanșarea unui conflict de muncă. Motivul: liderii de la Tismana I și Tismana II nu ies din disciplina sindicatului condus de el. Pe de altă parte, Golea recunoaşte faptul că Ministerul nu va putea oferi garanţia că acest nou complex nu va fi privatizat.

Sindicalistul şef de la Rovinari sprijină în totalitate ideile colegilor lor de la Tismana dar dă garanții că nu vor izbucni conflicte de muncă pe această temă. Marin Golea spune că este firesc ca oamenii să se ridice împotriva privatizării, dar este convins că Ministerul Economiei nu poate da garanții că nu va privatiza noua companie energetică. ”Respect toate declarațiile făcute de colegii mei de la Tismana, dar liderii de acolo nu ies din disciplina sindicatului, este firesc ca oamenii să ridice semne de întrebare, sunt stresați și îngrijorați de care va fi soarta lor. Cu toate astea, nu poate fi vorba de declanșarea unui conflict de muncă. Pe de altă parte, nici ministerul nu ne poate da garanții că nu va privatiza, este imposibil iar ei asta vor, garanții”, a declarat Marin Golea.

Privatizarea, rentabilă în forma actuală

Acesta a menționat și faptul că șansele de privatizare ale CEO sunt destul de mici pentru că i se pare absurd ca guvernul să dorească privatizarea unei companii cu o cifră de afaceri de zeci de miliarde. Spune că privatizarea era rentabilă în cazul structurii actuale. ”Eu personal mă gândesc că dacă voiau să o privatizeze o făceau în forma actuală. La ce bun să privatizezi o companie cu miliarde de lei cifră de afaceri, o companie care va moșteni problemele legate de strămutarea oamenilor, sunt multe lucruri de clarificat”, a adăugat sindicalistul Golea.

ÎNTREBARE

Sindicalistul șef a menționat că astăzi sau mâine așteaptă un răspuns de la Oficiul de Privatizare al Statului căruia i-a cerut să-i clarifice modalitatea de privatizare a CEO. ”Așteptăm răspuns astăzi sau mâine de la șeful oficiului, Laurențiu Vlădan, să ne comunice care este soarta CEO pentru că ei cunosc toate aspectele legate de privatizare”, a declarat Marin Golea.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: