Golea: ”Şi CE Rovinari e monitorizat de FMI”

Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari, este convins că noua entitate energetică CE Oltenia va intra involuntar sub monitorizarea celor de la Fondul Monetar Internațional (FMI).

Golea face aceste afirmații în contextul în care FMI a decis menținerea monitorizării asupra Complexului Energetic Turceni și asupra Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO) la ultima întâlnire de joi. Chiar dacă nu apare pe lista societăților monitorizate, CE Rovinari dă și el explicații la FMI, crede sindicalistul de la Rovinari. ”Și complexul Rovinari este atent monitorizat chiar dacă nu apare pe listă. Și noi dăm explicații fondului de tot ce se întâmplă în unitate. Dacă nu apărem pe listă nu înseamnă că suntem mai tari decât celelalte societăți, și noi dăm explicații”, a declarat Marin Golea. Acesta a adăugat că în condițiile în care FMI  a decis menținerea monitorizării, inevitabil Complexul Energetic Oltenia, care urmează să fie funcțional în luna mai, va intra direct sub monitorizare. ”Dacă toate societățile componente sunt monitorizate așa e normal, să intre și CE Oltenia. Nu va scăpa”, a adăugat sindicalistul Golea.

Fondul Monetar Internațional a decis continuarea monitorizării și anul acesta, cel puțin până la înființarea Complexului Energetic Oltenia. Se pare că termenul de înființare nou vehiculat este luna mai a acestui an.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: