Golul lui Eric, în topul celor mai frumoase din ultimii 60 de ani

Gheorghe Hagi şi fostul jucător al Pandurilor, Eric de Oliveira, au uimit Europa cu golurile marcate în competiţiile UEFA. Ei au primit mai multe voturi decât Zidane, Cristiano Ronaldo sau Van Basten.

Site-ul uefa.com a realizat un top al celor mai frumoase goluri din ultimii 60 de ani, de când a fost înfiinţat forul continental, în competiţiile organizate de UEFA. Au fost selectate 60 de reuşite, din 1954 şi până astăzi. În top apar goluri reuşite de cei mai mari fotbalişti ai ultimei jumătăţi de secol, iar fanilor li s-a cerut să voteze cea mai frumoasă reuşită.

Pe primul loc se află Gică Hagi, cu un gol marcat în septembrie 2000, în meciul Galatasaray - AS Monaco, din Champions League. Reuşita seamănă izbitor cu golul marcat de "Rege" în partida cu Columbia din 1994 şi a fost preferată de peste 8600 de votanţi.

Al doilea cel mai frumos gol, în clasamentul celor care au votat pe site-ul UEFA, are legătură cu România. Eric de Oliveira se luptă cu Hagi, cu reuşita sa din partida Pandurii - Fiorentina, din grupele Europa League, în noiembrie 2013. Foarfeca laterală a lui Eric a strâns peste 1100 de voturi, suficient ca să depăşească reuşita lui Zidane, din finala Champions League, din 2002, dintre Real şi Bayern Leverkusen. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: