Gorj: A ajuns primul lot de tablete pentru școala online

Peste 1.600 de tablete au ajuns în Gorj și urmează să fie distribuite copiilor care au nevoie de ele pentru a participa la școala online. Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, aceste tablete fac parte din prima tranșă, iar în perioada următoare vor mai ajunge alte câteva mii.

Pandemia provocată de noul coronavirus i-a trimis pe școlari acasă, iar aceștia mai pot participa la cursuri doar online. Pentru ca acest procedeu să aibă loc, elevii au nevoie de un telefon, tabletă sau un calculator, dar și de o conexiune la internet. Mulți elevi din Gorj nu au niciun dispozitiv de acest gen. Astfel, ISJ Gorj a primit, duminică, de la Ministerul Educației, o primă tranșă de 1680 de tablete.

”Ministerul Educației și Cercetării a trimis Inspectoratului Școlar Județean Gorj prima tranșă de 1680 de tablete, fiind destinate elevilor care nu au acces la procesul educativ online. Dispozitivele au fost comandate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, conform necesarului trimis de către directorii unităților școlare, și finanțate de Guvernul României”, transmite ISJ Gorj.

La nivelul județului Gorj sunt aproximativ 4.000 de elevi care nu au acces la vreun dispozitiv, iar peste 3.700 de elevi nu au acces la internet. 

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: