Gorj: Investiție de 1.000.000 de euro, nefolosită din cauza unor copaci

Pare greu de crezut că un pod realizat cu bani europeni nu poate fi deschis circulației din cauza unor arbori. Se întâmplă în comuna Stoina, acolo unde reprezentanții Direcției Silvice refuză să taie niște arbori care fac imposibilă trecerea peste podul care a costat 1.000.000 de euro. Cazul este și în atenția DNA, fiind vorba de fonduri europene.

Podul acesta duce către satul Toiaga, acolo unde locuiesc aproximativ 100 de familii. O viață întreagă au ajuns acasă prin albia râului Amaradia și, când coșmarul lor părea să ia sfârșit, au apărut alte probleme.

Autoritățile locale din Stoina au obținut acum câțiva ani fonduri europene pentru realizarea unui pod de aproximativ 4 kilometri peste Amaradia, care să lege satul Toiaga de restul comunei. Cu toate că investiția este gata, localnicii din Toiaga se uită la el ca la o piesă de muzeu, pentru că nu îl pot folosi.

Se pare că nebunia a început în momentul în care a fost proiectat podul, pentru că acesta este legat de un drum care este în domeniul Ocolului Silvic Hurezani. ”Podul a fost realizat cu fonduri europene, iar investiția este gata de aproximativ 2 ani. Cert este faptul nu se poate circula pe pod din cauza celor de la Direcția Silvică, sau de la Ocolul Silvic Hurezani, care nu vor să taie niște arbori. Este vorba de drumul care duce spre satul Toiaga și nu înțeleg de ce este prins în domeniul silvic. Nu se poate face trecerea de la pod la drum din cauza unor arbori. Cazul este cercetat și de DNA”, a povestit Laurențiu Anghel, primarul din Stoina.

Situația localnicilor din satul Toiaga se complică de fiecare dată când plouă mai puternic, pentru că rămân izolați. Probleme sunt și iarna când ninge abundent. ”Nu înțeleg de ce de doi ani aceste lucruri nu s-au rezolvat, mi se pare că se tergiversează foarte mult și nu înțeleg de ce. Sunt multe semne de întrebare și sper ca cei de la DNA să facă lumină în acest caz cât mai repede și localnicii din Toiaga să se poate bucura de investiție”, a mai precizat Laurențiu Anghel.

Vizualizări: 3,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: