Marii câștigători ai scrutinului de duminică. Primarii care au câștigat fără emoții!

Record după record pentru primarul comunei gorjene Runcu, Adi Cîmpeanu. A reușit, și la acest scrutin, să obțină peste 90% din voturile localnicilor. Un procent covârșitor și-au trecut în cont și edilii din Polovragi, Bustuchin și Turburea.

De departe, cele mai multe voturi le-a obținut edilul din Runcu. Adi Cîmpeanu a câștigat alegerile locale din acest an cu 92,39%, mai exact, cu 2.646 de voturi. contracandidatul de la PNL a luat 6%, în timp ce candidatul PMP a avut 1%, iar cel de la USR sub 1%. Astfel, edilul Cîmpeanu începe cel de-al patrulea mandat de primar.

Edilul din Polovragi va mai rămâne și el încă patru ani la primărie. Gheorghe Epure a obținut un nou mandat de primar cu 1.220 de voturi, adică 88,28% în timp ce candidatul de la PNL, Mircea Dumitrescu, a luat doar 8%, adică 114 voturi.

N-a avut deloc alegeri la acest scrutin nici primarul Ion Bîrcă, din Turburea. Asta s-a văzut și după numărarea voturilor. 1.658 de voturi a obținut Bîrcă, adică 82% din voturi, asigurându-și astfel încă un mandat la primărie. Singurul contracandidat, de la PNL, a luat puțin peste 250 de voturi.

Victorie categorică a fost și pentru primarul din Bălănești. Social-democratul Marian Pungan a câștigat alegerile cu aproape 80% din voturi. mai exact, a obținut 985 de voturi în timp ce principalul adversar, de la PNL, a avut doar 6,8%.

Un scor interesant în ciuda scandalurilor în care a fost implicat în primul său mandat a obținut și primarul din Albeni. Ionuț Stan a trecut la PNL și a mai obținut un mandat cu 959 de voturi, un procent de aproape 70% din totalul voturilor exprimate. Principalul adversar, candidatul PSD, a obținut doar 366 de voturi.

Primarul Ion Ciocea, de la Bustuchin, a obținut un procent mai mic decât acum patru ani, dar destul de mare încât să nu aibă emoții. 1.042 de oameni l-au votat pentru încă un mandat în timp ce următorul clasat, candidatul PSD, a luat doar 625 de voturi. Ciocea a candidat, în acest an, din partea Pro România.

Vizualizări: 4,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: