Un primar din Gorj a reușit "performanța" de a fi pe locul al treilea

Înfrângere dureroasă pentru primarul din comuna gorjeană Prigoria la alegerile de duminică. După numărarea voturilor, primarul Iuliana Iliescu s-a ales cu doar 388 de voturi, clasându-se pe locul al treilea în preferințele localnicilor. Oamenii din comună i-au dat girul lui Lucian Goață, de la PSD, care a obținut 530 de voturi, fiind urmat de candidatul Pro România, Claudiu Bogdan, care a strâns 392 de voturi.

Oamenii au ieșit la vot în număr mare și au spus că își doresc să vadă schimbări în comuna lor. Îi revoltă faptul că și în 2020 sunt nevoiți să meargă pe ulițe de pământ ori pe drumuri moștenite de pe vremea comunismului pentru că pe la ei la poartă nu s-a mai pus nici măcar o palmă de asfalt.

Pe lângă asfalt, oamenii se așteaptă de la noul primar să aducă gaze în comună. Promisiuni a făcut fiecare primar, dar localnicii au rămas doar cu vorbele. „Ne dorim și noi să se schimbe ceva în bine. Avem și noi nevoie de gaze. S-a schimbat primar după primar. Toți au spus că fac, că aduc gaze și așa a rămas. Nu a mai făcut niciunul nimic. Barem de drumuri nici nu mai vorbesc. Pe la mine pe la poartă trece un drum făcut înainte de Revoluție. L-a făcut Ceaușescu pentru mină, că dacă nu, și acum aveam uliță de pământ acum. Când am întrebat primarul de ce nu face drum, mi-a spus că de ce îmi trebuie mie drum, să mă duc la gagici? Eu, om bătrân. Sunt tare dezamăgit”, a spus un localnic din Prigoria.

„Prin alte comune cum se poate face? Au băgat asfalt și în pădure, și pe câmpuri, la noi te mănâncă câinii. Ne dorim o schimbare în bine că ne-au plecat toți copiii în afară și am mai rămas noi, bătrânii, neputincioșii acasă și niciun fel de condiții. Cu nămol la poartă, ceva anormal pentru secolul ăsta și ne doare sufletul când vedem că, la Roșia, de exemplu, la doi pași de noi se asfaltează drumuri și la noi câteva palme de drum nou”, a spus un alt localnic.

De profesie medic de familie, primarul Iuliana Iliescu a candidat pentru un nou mandat. Nu a mai reușit să câștige încrederea localnicilor care au ales să meargă pe mână social-democratului Lucian Goață. El a câștigat alegerile cu peste 36% din voturi în timp ce actualul primar s-a clasat abia pe locul al treilea după ce au fost numărate voturile.

Iuliana Iliescu a avut un mandat dificil. A culminat totul cu declanșarea pandemiei. La Prigoria a fost identificat primul caz de coronavirus în țara noastră. Iuliana Iliescu a mărturisit că aceasta a fost printre cele mai mari provocări din mandatul său. “A fost la început un șoc emoțional pentru toată lumea. Apoi ne-am repliat foarte repede. Am gestionat această situație cu succes. Pe tot parcursul perioadei de stare de urgență, de stare de alertă, nu am avut probleme. Zilnic primim lista de izolați și de oameni care sunt carantinați. Avem asistenții comunitari care îi controlează pe cei aflați în izolare”, a spus Iuliana Iliescu.

După înfrângere, Iliescu și-a felicitat adversarul. „Ati iesit in numar mare la vot in ciuda faptului că suntem în plină pandemie. Asta a demonstrat interesul dumneavoastra pentru vot si am apreciat acest lucru. Le mulțumesc oamenilor care m-au votat, celor care au votat echipa mea. Le mulțumesc si celor care au avut altă opțiune de vot.  Felicit echipa câștigătoare si îi doresc mult succes”, a fost mesajul Iulianei Iliescu.

Galerie foto



Vizualizări: 6,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: