Gorj: Încep investițiile într-un sat unde nu s-a făcut nimic

Satul Bulbuceni din comuna gorjeană Căpreni va face primii pași spre modernizare. Fiind la o distanță de 14 kilometri de centrul comunei, este destul de izolat, dar aici locuiesc aproximativ 200 de familii.

Cei drept majoritatea sunt bătrâni, rar găsindu-se copiii în vreo gospodărie. ”Satul Bulbuceni este peste deal, destul de departe de restul localității. Aici mai stau 200 de familii. Satul are legătură cu satul Cocorova din Turburea. Singura investiție care s-a făcut aici este la școala din sat, care este dotată și are tot ce-i trebuie. Îi cam lipsesc copiii. Mai sunt aproximativ 10 la grădiniță și tot atâția la învățământul primar. Sunt cam 6 kilometri de drum, 4 kilometri de comunal care este betonat și 2 kilometri de ulițe care trebuie reabilitate”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din comuna Căpreni.

În prezent, autoritățile locale din comuna Căpreni lucrează la mai multe proiecte de investiții în infrastructura din satul Bulbuceni. ”În acest moment lucrăm la un proiect pentru introducerea de apei și a canalizării în satul Bulbuceni. Suntem în discuții cu autoritățile din Turburea, ca atunci când ajung la hotar cu țeava de gaze să continuăm și noi și în felul acesta vor avea și gaze. Am lăsat acest sat ultimul, pentru că, fiind foarte departe de centru, trebuie să facem totul individual, adică o altă stație de apă. Noi sperăm să obținem finanțare prin PNDL”, a mai spus Emil Cătănoiu.

Localnicii din Bulbuceni beneficiază de transport în comun și rețea pentru telefonia mobilă.

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: