Gorj: Milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de la sate

Mai multe primării din Gorj au primit bani ca să-și modernizeze drumurile prin comună ori să introducă rețea de gaze. În total, 75 de milioane de lei au ajuns în județul Gorj. Banii provin din Fondul de Dezvoltare și Investiții. O altă tranșă urmează să fie discutată la începutul lunii viitoare.

Cei mai mulți bani ajung la Primăriile Săcelu și Baia de Fier. Ambele localități vor avea drumuri reabilitate cu peste 16 milioane de lei fiecare.

Orașul Tismana, în schimb, a obținut fonduri ca să introducă rețeaua de gaze. „În ultima etapă, pentru județul Gorj, a fost aprobat: pentru orașul Tismana, pentru distribuția de gaze 10 milioane de lei, pentru comuna Peștișani, modernizare drumuri locale din satele Hobița, Brădiceni, Peștișani și Frâncești, în valoare de 12 milioane de lei, pentru comuna Săulești, la fel, modernizarea drumurilor de interes local, 8 milioane de lei, pentru Săcelu, modernizare drumuri comunale în valoare de 16 milioane de lei. La fel și la Baia de Fier, pentru modernizarea drumurilor sătești și comunale, 16 milioane, comuna Văgiulești, 11 milioane de lei”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Autoritățile județene dau asigurări că primăriile din Gorj vor mai primi bani de la Fondul de Dezvoltare și Investiții. Alte proiecte urmează să fie analizate săptămâna viitoare. „Urmează o nouă etapă, săptămâna viitoare, în funcție de verificările fiecărui proiect și de transmiterea a fiecărui UAT a clarificărilor solicitate pe partea de buget și pe partea de proiect. O condiție impusă de acest Fond de Dezvoltare și Investiții este, ca la momentul depunerii solicitării, să existe o minimă documentație tehnică, dacă nu chiar o autorizație de construire”, a mai transmis Cosmin Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 3,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: