Gorj: PSD, cât cinci partide. Opoziţia – bătută, dar mulţumită!

Partidul Social Democrat a câştigat detaşat atât alegerile pentru Colegiul II  Senat, cât şi alegerile europarlamentare. În condiţiile în care liderii PSD Gorj sunt nemulţumiţi de rezultat, opoziţia nu realizează proporţia eşecului. Ba mai mult, încearcă să arunce vina pe campania dusă de social-democraţi. La nivelul judeţului Gorj, social-democraţii (alianţa PSD-UNPR-PC) au câştigat alegerile europarlamentare cu 43,88%, urmaţi de PNL cu 13,73%, PDL- 11,83%, PP-DD cu 8,19%, Mircea Diaconu - 5,40%, PMP- 5,23% şi PRM- 5,10%. Şi în ceea ce priveşte alegerile parţiale, rezultatul a fost zdrobitor pentru opoziţie. Mihnea Costoiu a câştigat Colegiul II cu 51.80%, urmat de Mihai Mazilu cu 17.81%, Liviu Cotojman cu 12.65%, Simona Man cu 9.44%, Ion Fugaru-5.15% şi Ion Săvoiu- 2.04%.

PSD a obţinut în Gorj voturi cât pentru cinci partide de opoziţie. Cu toate acestea, liderii social-democraţilor cred că rezultatele puteau fi mult mai bune în condiţiile în care mergeau la vot cu alianţa USL. „Am înregistrat o prezenţă la urne mult mai mare decât la alte alegeri europarlamentare, ceea ce înseamnă că oamenii au înţeles rolul Parlamentului European. Faptul că nu s-a mers la vot cu USL a afectat rezultatul alegerilor. Rezultatul la nivelul judeţului putea fi mult mai bun. În condiţiile în care alegerile parlamentare au fost câştigate cu 70%, puteam obţine acelaşi rezultat şi acum”, a declarat Ion Călinoiu.

Şi preşedintele PSD Gorj crede că era loc şi de mai bine. „Domnul Mihnea Costoiu a obţinut un rezultat destul de bun, un procent de 51%. Per total rezultatul la alegerile europarlamentare obţinut la nivelul judeţului Gorj este de 44%. Este normal că putea să fie şi mai bine, dar ştim acum unde poate am greşit în organizarea campaniei şi vom lua măsuri ca în toamnă procentul să fie şi mai mare”, a precizat Florin Cârciumaru.

Opoziţia nu recunoaşte eşecul

Chiar dacă diferenţa dintre voturile PSD şi voturile obţinute de celelalte partide este extrem de mare, liderii partidelor din opoziţie se declară mulţumiţi de rezultate. Ba mai mult, Dian Popescu îşi felicită colegii pentru că PNL a obţinut la Gorj cu un procent sub media pe ţară. „Din punct de vedere al rezultatului obţinut de Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj, cu toate presiunile care s-au făcut de PSD asupra primarilor pentru a nu trage aşa cum ar fi trebuit cu PNL, putem constata foarte multe localităţi unde nu avem primari liberali, dar am bătut PSD. Cu toate presiunile, cu toată debarcarea de miniştri aduşi de la Bucureşti, PSD n-a reuşit să facă 50%. Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj, a fost cu un procent sub media pe ţară. Filiala Gorj a obţinut un rezultat mult mai bun decât în diferite zone din ţară în care avem preşedinţi de consilii judeţene. N-am decât să-i felicit pe mulţi dintre colegii mei, iar altora să le recomand să aibă o gândire mai profundă”, a declarat Dian Popescu.

La rândul său, preşedintele PDL Gorj consideră că rezultatul acestor alegeri este mult mai bun decât cel al ultimelor scrutine. „Ne-am dorit mai mult, puteam obţine mai mult. Din păcate, PSD are aceleaşi metehne din trecut cu bere, papuci, sume enorme aruncate în campanie, miniştri care încalcă legea şi tot arsenalul pe care l-a folosit în întreaga ţară. Singura satisfacţie la aceste alegeri este aceea că am reuşit să ne plasăm într-o marjă apropiată de media naţională pentru că la ultimele scrutine n-am reuşit să facem acest lucru”, a declarat Dan Vâlceanu.

PMP: Am obţinut rezultate mai bune decât alte partide

Şi liderul Partidului Mişcarea Populară se declară mulţumit de rezultatele obţinute la alegerile de duminică. „Rezultatul obţinut de PMP este unul mulţumitor având în vedere timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie pentru organizarea acestor alegeri. La Târgu Jiu am avut un rezultat destul de bun comparativ cu alte partide care au o vechime de 15-20 de ani. Pentru noi rezultatul este mulţumtor compartiv cu alte partide care au consilieri locali şi judeţeni, precum şi structuri în teritoriu. Mă refer aici, la PNL şi PDL. Noi am  avut la dispoziţie doar o lună de zile, n-avem primari, n-avem consilieri, am luat totul de la zero”, a declarat Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj.

Interesant este că la PP-DD Gorj, unde scorul a fost dublu şi ceva decât media pe ţară, domneşte o stare de nemulţumire.

Forţa Civică: Gorjenii sunt mulţumiţi de ce au

Liderul Forţei Civice spune că rezultatele alegerilor au demonstrat că gorjenii sunt mulţumiţi de traiul pe care îl duc. „Rezultatele vorbesc de la sine. Dacă se dorea schimbarea se vedea acest lucru, dar asta înseamnă că oamenii au ceea ce şi-au dorit sau că alternativa propusă de noi nu s-a făcut înţeleasă. Gorjul va rămâne aşa cum şi-au dorit gorjenii. Nu sunt supărat, sunt liniştit. E un prim pas şi ştim ce avem de făcut pornind de la acest rezultat. Nu puteam să am rezultate extraordinare de la o echipă formată din trei oameni, cu un buget limitat şi fără structuri în teritoriu. La cât de mici am fost era imposibil să avem obţinem rezultate extraordinare. În spatele acestor rezultate s-a văzut o înţelegere între liderii politici la nivel de zonă. Rezultatele vor fi altele când vor cădea aceşti lideri politici”, a declarat Ion Săvoiu, preşedintele Forţei Civice.

REZULTATE SENAT

Pe colegiul 2 Senat Gorj au fost 50.627 de voturi valabil exprimate. Gorjenii au votat pentru: Mihnea Costoiu (PSD) - 26.223 voturi; Mihai Mazilu (PNL) - 9.018; Liviu Cotojman (PDL) - 6.403; Simona Man (PP-DD) - 4.780; Ion Fugaru (PMP) - 2.605; Ion Săvoiu (FC) - 1.034; Matei Catrinoiu (PNTCD) - 564.

REZULTATE EURO

În Gorj au fost 105.730 de voturi valabil exprimate la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Gorjenii au votat pentru: PSD +UNPR+PC – 46.403; PNL – 14.524; PDL – 12.516; PP-DD – 8.669; Mircea Diaconu – 5.714; PMP – 5.532; PRM – 5.402; Forţa Civică – 2005; Alianţa Naţională a Agricultorilor – 798; Partidul Ecologist Român – 686; PNŢCD – 615; UDMR – 442; Iulian Capsali – 397; Corina Ungureanu – 375; Peter Costea – 260; Partidul Dreptăţii Sociale – 234; Partidul Verde – 220; Partidul Alternativă Socialistă – 217; Dănuţ Liga – 189; Paul Purea – 151; Partidul Noua Republică – 148; Constantin Filip – 117; Valentin Dăeanu – 116.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: