Gorj: Zeci de cazuri de violență în familie în doar câteva zile

Polițiștii gorjeni au fost solicitați la aproape 20 de cazuri de violență domestică în doar o săptămână. Pentru că au fost și situații grave, au emis și zece ordine de protecție, valabile cinci zile. 

"În perioada 7 –13 ianuarie, polițiștii gorjeni au intervenit în 18 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, lovire sau alte violențe și amenințare. În 10 dintre situații, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile", transmite IPJ Gorj, într-un comunicat de presă. 

Reamintim că de la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: