Gorjean condamnat pentru 13 infracțiuni în Belgia

Un gorjean condamnat în Belgia, la cinci ani de închisoare, va fi adus în țară pentru a-și executa sentința. Bărbatul de 28 de ani se află încarcerat într-un penitenciar din Belgia de mai bine de doi ani. El a fost acuzat și condamnat pentru comiterea a nu mai puțin de 13 infracțiuni, cele mai multe fiind de furt calificat.

Gheorghe Dobre, din comuna gorjeană Telești, a fost condamnat definitiv în luna mai 2019 pentru comiterea a 13 infracțiuni. El a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru furt calificat, constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit autorităților belgiene, tânărul din Gorj, împreună cu alți inculpați, a pătruns „prin efracție, escaladare sau folosind chei false și prin recurgerea la intimidări, amenințări sau viclenie, în mai multe imobile, aparținând unor persoane fizice sau unor societăți comerciale”, de unde a sustras mai multe bunuri (articole de îmbrăcăminte, parfumuri, utilaje electrice, aparate electronice, echipament de pescuit, telefoane mobile, unelte).

Faptele au fost săvârșite în urmă cu doi ani, prejudiciul total fiind estimat la circa 140.000 de euro. Bărbatul a fost arestat preventiv în iunie 2018.

Curtea de Apel Craiova a dispus, înainte de Crăciun, transferarea gorjeanului într-un penitenciar din România.

„Admite cererea formulată de autoritățile judiciare belgiene. Recunoaşte sentinţa penală (...) prin care cetăţeanul român Dobre Gheorghe a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru comiterea a 3 infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, a 9 infracţiuni de furt calificat şi a unei tentative la săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 5 ani închisoare (1825 zile închisoare) într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 18.06.2018 la zi”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Gorjeanul a fost de acord să fie adus în țară în vederea executării pedepsei. De asemenea, împotriva acestuia a fost emis, la data de 15 iulie 2020, un ordin de expulzare de pe teritoriul Regatului Belgiei.

Vizualizări: 8,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: