Amendat după ce și-a amenințat fosta soție: “O va face pachet și o va duce la poarta părinților săi”

1.500 de lei amendă penală. Cu asta s-a ales un gorjean care și-a amenințat fosta soție, supărat că aceasta a divorțat după 22 de ani de chin. Dacă va persista în greșeală, gorjeanul riscă închisoarea.

Amenințarea s-a produs în vara anului 2019, când bărbatul, pasager într-o mașină, i-a adresat vorbe grele fostei soții, care trecea pe drum. “Inculpatul a deschis geamul portierei și a început să-i vorbească urât și totodată a amenințat-o cu moartea, spunându-i că ”îi ia capul”. În aceste circumstanțe, martorul a plecat de la fața locului pentru a evita escaladarea conflictului”, se arată într-un document de la instanță, martor fiind șoferul mașinii în care se afla bărbatul agresiv.

Acesta din urmă s-a întâlnit în ziua respectivă și cu un cumnat al său, căruia i-a spus că o va aștepta pe fosta soție cu toporul, “o va face pachet și o va duce la poarta părinților săi”. Cumnatul a prevenit-o pe femeie, care a cerut emiterea unui ordin de protecție.

De altfel, după o viață de teroare, femeia a căzut în depresie, având nevoie în ultimii doi ani de consiliere psihologică.

Bărbatul și-a recunoscut fapta și le-a povestit judecătorilor cum a observat-o pe fosta soție, împrejurare în care a amenințat-o cu moartea, spunându-i „că-i place viața și-i pune capul la poarta părinților săi”, după care a plecat. Acesta și-a motivat supărarea ca urmare a unui proces pe care îl are cu fostul socru.

Gradul de pericol al faptei a fost apreciat de instanță ca fiind moderat, astfel că bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu “la pedeapsa de 1.500 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile-amendă înmulțit cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în formă continuată”. Instanța l-a informat pe gorjean că există riscul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, în caz de neexecutare cu rea-credință, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii. (A.A.)

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: