Gorjean mort într-un accident misterios în Ungaria

Sfârșit cumplit pentru un gorjean care săptămâna trecută, de Sfântul Ion, plecase în Belgia pentru a lucra ca sudor. El și-a pierdut viața într-un accident rutier produs pe o autostradă din Ungaria. Împrejurările în care s-a produs nenorocirea nu sunt foarte clare, mai ales că gorjeanul Cornel Dabu a fugit din mijlocul celor cu care plecase în străinătate, dispărând pur și simplu în mulțime.

 Rudele sale au aflat că, la un moment dat, în apropiere de Budapesta, i s-ar fi făcut rău. El a cerut șoferului microbuzului cu care se deplasa să oprească, colegii de drum sesizând că nu se simte bine. Oamenii i-au dat să bea apă rece, la un moment dat gorjeanul rupând-o la fugă fără nicio explicație. „Am înțeles că l-au scos afară la aer, iar el a luat-o la fugă. A plecat de la microbuz, dar în loc să o ia înainte, a luat-o spre noi, înapoi, spre casă, neștiind direcția. Nu s-a mai dus la microbuz. Băieții l-au așteptat trei ore, a venit și Poliția din Ungaria și în cele din urmă polițiștii le-au dat voie să plece pentru că nu au aflat nimic despre el”, spune, plină de tristețe, Ana Dabu, mama bărbatului.

Câteva ore mai târziu, polițiștii aveau să ia legătura cu șoferul microbuzului și cu rudele din țară ale lui Cornel Dabu, pentru a le comunica decesul acestuia. Bărbatul de numai 42 de ani a fost lovit de o cisternă în timp ce încerca să traverseze o autostradă. Culmea este că accidentul s-ar fi produs în direcția în care se deplasa și microbuzul cu care plecase de acasă, deși inițial gorjeanul fugise în sens invers, spre România. Asta înseamnă că el ar fi revenit la locul unde coborâse din microbuz după care a mers înainte pe jos o bucată de autostradă.

Cornel Dabu este din Turburea și toți cei care îl cunosc au rămas împietriți când au aflat ce s-a întâmplat. „Era ca și copilul nostru. Era fratele soției mele. Ne-a durut foarte mult când am aflat ce a pățit. E o pierdere foarte mare și pentru fiul lui de 13 ani. Nimeni nu își explică ce s-a întâmplat acolo, mai ales că el mai fusese la muncă în străinătate. Eu am dus-o pe soția lui la Timișoara la niște rude și așteptăm să ne anunțe autoritățile ungare pentru a putea merge acolo ca să îi ridicăm trupul neînsuflețit”, a spus Marin Popescu, o rudă a bărbatului decedat.

Bârcă: Era un bun meseriaş

Primarul Ion Bârcă are cuvinte frumoase despre fostul lui consătean. „Dorel Dabu era bun meseriaş ca sudor, împreună cu mai mulţi localnici din Turburea plecase la muncă în Belgia. Pe drum, prin Ungaria, i-a venit rău, a făcut o criză de epilepsie”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Primarul Ion Bârcă a menționat că familia nu a cerut deocamdată ajutor din partea autorităților locale, dar că acestea sunt gata să ofere sprijin atunci când bărbatul va fi adus acasă pentru înmormântare. „Nu cred că există cineva din comună care să ne fi cerut ajutor într-o astfel de situație și să nu fi ajutat. Eu personal sunt alături de familie și, în măsura posibilităților, o să încercăm să ajutăm și de această dată”, a menționat primarul. Înmormântarea va avea loc doar după ce autorităţile ungare vor finaliza ancheta în acest caz și vor da voie rudelor să repatrieze trupul neînsuflețit al lui Cornel Dabu.

Vizualizări: 4,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: