Gorjean reținut pentru ultraj, tăiere ilegală și furt de lemne

Un bărbat de 35 de ani din comuna Plopșoru a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunile de ultraj, tăiere ilegală și furt de material lemnos. Procurorul de caz a luat această decizie pentru că timpul efectuării cercetărilor acesta a ameninţat poliţiştii cu acte de violenţă. Ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii din Turceni au fost anunțați la jumătatea lunii august de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Turceni cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat fără drept şi au sustras 12 arbori de esenţă gorun din cantonul pe care îl gestionează. Poliţiştii s-au deplasat la locul sesizării pentru efectuarea cercetării la faţa locului și în urma investigaţiilor au identificat un suspect al infracţiunii de furt de material lemnos, respectiv pe bărbatul de 35 ani din comuna Plopşoru.

În baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul suspectului, fiind identificată cantitatea de aproximativ 2 metri cubi material lemnos, specia gorun. Pe parcursul cercetărilor efectuate a rezultat faptul că materialul lemnos provine din tăierea şi sustragerea a 12 arbori din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Turceni. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turceni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos. Pentru că pe parcursul cercetărilor acesta a amenințat polițiștii cu acte de violență, acum este cercetat și pentru ultraj, iar procurorul de caz a emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: