Medici noi la spitalul din Turceni. Primar: Să nu mai fie nevoit omul să plece

Spitalul din Turceni are medici noi. În ultimii trei ani, unitatea spitalicească a devenit loc de muncă pentru nouă medici specialiști. Aceștia își desfășoară activitatea la Ortopedie, Cardiologie, Neurologie și Psihiatrie. Ca să atragă și mai multe cadre medicale, autoritățile au în plan să reabiliteze spitalul și să ceară aparatură modernă Ministerului Sănătății.

Primarul din Turceni, Cristina Cilibiu, a explicat, la Accent TV, că vrea să atragă medici pe mai multe specializări pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să se adreseze altor spitale când au probleme de sănătate: „Am adus 9 medici noi la spitalul din Turceni, din 2016 până în 2019. Am adus medici noi pentru că este normal. Am adus ortoped, cardiolog, neurolog, psihiatru pentru că este important să aducem cât mai multe ramuri la Turceni, să nu mai fie nevoit omul să mai plece din Turceni. Vrem să oferim tot ce au nevoie oamenii”.

În plus, în acest an, vor începe lucrările la reabilitarea energetică a unității medicale din Turceni. Banii pentru această investiție vor veni de la Uniunea Europeană, iar când va fi gata, autoritățile speră să primească și aparatură medicală modernă. „Un proiect care era vital pentru noi ca oraș este reabilitarea energetică a spitalului din Turceni. Este un proiect pe fonduri europene, luat prin ADR. Ne-am chinuit destul de mult pentru că sunt fonduri europene, 1,6 milioane de euro. Sunt bani mulți și aveam nevoie să reabilităm spitalul mai ales că ni s-a promis că atunci când vor fi reabilitate clădirile, vom primi finanțare pentru dotare. Noi am solicitat aparatura de care avem nevoie. Este dreptul nostru”, a încheiat Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: