Gorjenii ar vrea să se testeze în farmacii

Pentru că testarea pentru Covid 19 se va putea face și în farmacii, gorjenii așteaptă să afle care va fi prețul pentru un astfel de test. Mulți sunt dispuși să se testeze sperând că și prețul va fi unul mai scăzut decât în laboratoare sau în spital.

Testarea pentru Covid 19 se va putea face și în farmacii, după cum prevede o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern și un proiect de Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în transparență. Se va face exclusiv cu teste rapide antigenice - cu recoltare din nas sau din gât - și va fi tot contra cost. Farmaciile vor stabili singure costul testării, dar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, speră că prețul să fie unul scăzut.

Cu toate acestea, farmaciștii încă nu știu cum se va proceda. „Este nevoie de multe pe lângă aceste teste și nu știu cine se va încumeta. Este nevoie de circuite noi, de spații mai mari ca să putem delimita cumpărătorii de cei care vor să fie testați, este nevoie de medicamente. Mi se pare ceva greu de pus în practică. Plus că nici nu știm exact cine va furniza aceste teste, cum le vom primi, cum vom raporta cazurile pozitive și ce facem în cazul în care oamenii nu vor să fie raportați”, a spus un farmacist din Târgu Jiu.

Până se clarifică lucrurile, gorjenii par încântați de idee. „Mi se pare o idee bună mai ales că știm că nu se testează suficient în România. Nu știm exact numărul de infectări reale și nici dimensiunea pandemiei în țara noastră. Eu m-aș testa pentru că mă gândesc că vor fi și mai accesibile testările rapide în farmacii decât la un laborator”, a spus o femeie. „Dacă ar fi un preț mai redus, sunt de acord să mă testez și în farmacie, de ce nu? M-am vaccinat, dar aș vrea să mai verific din când în când dacă m-am infectat și nu am simptome”, a spus un târgujian.

În prezent, cei care solicită un test rapid la un laborator din oraș sunt nevoiți să scoată din buzunar în jur de 100 de lei.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: