Gorjenii care nu şi-au asigurat locuinţele, monitorizaţi de primării

Primăriile din judeţul Gorj vor intra în baza de date a Polului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale în vederea monitorizării persoanelor care nu şi-au asigurat locuinţele. Toţi cei care nu intră în posesia poliţei de asigurare, în maxim două săptămâni, riscă amenzi cuprinse între 100- 500 lei.

Instituţia Prefectului Gorj a trimis primăriilor câte o notificare cu un site şi o parolă pentru putea avea acces la baza de date a Polului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) în vederea monitorizării persoanelor care nu şi-au încheiat poliţa de asigurare a locuinţei. Site-ul va putea fi accesat de către autorităţile locale începând cu 15 iulie, dată la care va expira termenul limită prevăzut pentru asigurarea caselor şi a apartamentelor. “După data de 15 iulie vom putea obţine de la PAID, instituţie din care fac parte toate societăţile de asigurare, o situaţie cu persoanele care şi-au încheiat poliţa de asigurare a locuinţelor. În cazul celor care nu şi-au asigurat casele şi apartamentele le vom trimite notificări la adresa de domiciliu, până la sfârşitul luni, prin care îi vom avertiza că riscă să fie amendaţi”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgu Jiu. La nivelul municipiului, trebuie asigurate peste 44.000 de locuinţe. Valoarea poliţiei este de 20 de Euro pentru clădirile din beton sau cărămidă arsă şi 10 Euro pentru clădirile din cărămidă nearasă.

AMENDĂ

Persoanele care nu-şi vor asigura locuinţele riscă amenzi cuprinse între 100- 500 de lei. Banii încasaţi din sancţiuni intră în bugetele locale ale primăriilor. “Potrivit legii amenzile se aplică în termen de 90 de zile de la publicarea normelor şi cum acestea au apărut pe data de 6 mai, cel mai probabil vor fi aplicate începând cu luna august”, a precizat Mariana Budulan.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: