Gorjenii care vor fonduri europene, ajutaţi de bibliotecari

Toți bibliotecarii comunelor și orașelor unde a fost instituit programul Biblionet vor da o mână de ajutor personalului Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Gorj la completarea cererilor pentru acordarea de sprijin european. Potrivit conducerii APIA Gorj este vorba de un parteneriat între cele două instituții, parteneriat ce va debuta în luna februarie.

Bibliotecarii gorjeni care au învățat deja să utilizeze calculatorul în urma introducerii Biblionetului vor avea din februarie o nouă sarcină. Aceea de a ajuta oamenii să completeze cererile pentru acordarea sprijinului economic pe diverse măsuri europene. Sesiunea de instruire a bibliotecarilor va începe din 9 februarie. ”Bibliotecarii își vor dovedi încă o dată utilitatea. În baza unui parteneriat între Biblioteca Județeană și APIA Gorj, aceștia vor învăța să completeze cereri specifice APIA chiar pe calculator. Practic, bibliotecarii care au fost admiși în Programul Național Biblionet vor sprijini cetățenii să acceseze măsuri pe Programul Național de Dezvoltare Rurală”, a declarat Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.  

Instruire la sediul central

Toți bibliotecarii admiși în Programul Biblionet vor fi instruiți din februarie la sediul Bibliotecii Județene, Olimpia Bratu declarând că și anul trecut, datorită calculatoarelor repartizate comunităților locale a fost posibilă înregistrarea unui număr foarte mare de cereri. ”La biblioteca județeană se va organiza o sesiune de informare a tuturor bibliotecarilor cunoscut fiind faptul că încă de anul trecut cu ajutorul acestor calculatoare s-au putut înregistra un număr mare de cereri. Parteneriatul este unul benefic pentru că în felul acesta nu se vor crea cozi, totul va merge mult mai fluid pentru cei care vor avea nevoie de aceste servicii”, a adăugat Olimpia Bratu.

PLĂŢI

Conducerea APIA Gorj a menționat că săptămâna acesta vor fi informați cu privire la acest protocol și în ce condiții va fi semnat. Directoarea APIA Gorj, Corina Dorobanțu a menționat că este un lucru benefic pentru gorjeni și că aproape sigur bibliotecarii vor fi remunerați pentru serviciile lor.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: