Gorjenii cer despăgubiri pentru bunurile din Basarabia

Peste 150 de persoane ale căror bunuri au fost sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord sau Ţinutul Herţa după părăsirea forţată a acestor locuri, au depus cereri la Comisia Judeţeană Gorj pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003. Cetăţenii aflaţi în aceste situaţii cer în acest fel despăgubiri sau compensaţii pentru proprietăţile reţinute.

Comisia judeţeană Gorj pentru Aplicarea Legii Nr.290/2003 din cadrul Prefecturii Gorj a înregistrat 153 de cereri din partea persoanelor care au fost deposedate de bunuri după ce au părăsit Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. Potrivit reprezentanţilor acestei comisii, o cerere a fost retrasă de solicitant, iar 60 de cereri au fost transmise pentru soluţionare Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, rămânând în evidenţele comisiei judeţene 92 de cereri. „Până în acest moment Comisia Judeţeană pentru Aplicarea Legii 290/2003 a emis 81 de hotărâri. Prin 32 de hotărâri au fost aprobate 40 de cereri, iar prin 41 de hotărâri au fost respinse 42 de cereri, cinci hotărâri prin care au fost rectificate hotărâri anterioare, două hotărâri prin care au fost revocate două hotărâri anterioare, iar o hotărâre a vizat constituirea comisiilor tehnice ce specialitate în expertizări construcţii şi evaluări funciare”, menţionează Camil Deaconu din cadrul Comisiei Judeţene Gorj pentru Aplicarea Legii Nr. 290/2003.

Legea nr. 290/2003 prevede acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris, la 10 februarie.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: