Gorjenii din Săcelu nu se vor mai confrunta cu lipsa apei

Gorjenii din comuna Săcelu nu se vor mai confrunta cu lipsa apei potabile în verile secetoase. Asta pentru că primăria a forat un puţ la o adâncime de circa 200 de metri, în perioada imediat următoare urmând să fie pus în funcţiune. Autorităţile locale au luat decizia de a suplimenta debitul de apă după ce anul trecut au avut de suferit din cauza secetei nu numai localnicii, dar şi turiştii care au fost cazaţi în staţiune.

Primăria Săcelu a luat măsuri pentru ca localnicii şi turiştii ce vor vizita această staţiune să nu se mai confrunte cu lipsa apei potabile. Autorităţile locale au dispus forarea unui puţ la o adâncime de 200 de metri care va suplimenta debitul de apă al celor două puţuri de suprafaţă existente până acum.

Primarul Jurebie spune că lucrările vor fi finalizate în perioada imediat următoare. „Lucrările la noul puţ sunt în curs de finalizare. În momentul de faţă, se fac spălăturile, urmează să achiziţionăm o pompă de apă şi să refacem reţeaua de la noul foraj la bazinele de colectare. Apa este potabilă întrucât am trimis-o la analize. Până acum aveam două puţuri de suprafaţă, în perioadele de secetă nivelul apei scădea foarte mult. Forarea unui puţ de adâncime reprezintă o realizare pentru comuna Săcelu întrucât în verile secetoase, gospodăriile de la capetele de reţea rămâneau fără apă. Anul trecut s-a întâmplat să aibă de suferit din această cauză inclusiv turiştii care se aflau în staţiune”, a declarat Florin Jurebie, primarul de la Săcelu.

Edilul local promite că va extinde reţeaua de apă cu încă 7-8 km. „În momentul de faţă, avem peste 20 de kilometri de reţea de apă. După ce vom pune în funcţiune noul foraj, intenţionăm să extindem reţeaua cu încă 7-8 kilometri de conductă”, a declarat Florin Jurebie. În prezent, din cele aproximativ 1000 de gospodării de pe raza comunei Săcelu, circa 600 sunt racordate la reţeaua de apă. Pentru un mc de apă localnicii plătesc 1,97 de lei.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: