Gorjenii ignoră carantina impusă în spitale

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a intrat ieri în carantină din cauza gripei noi. Conducerea unităţii spitaliceşti a interzis intrarea în spital a rudelor şi aparţinătorilor celor internaţi însă acest lucru a fost ignorat de gorjeni. Nici amenda pe care aceştia riscă să o primească nu i-a speriat. Mulţi dintre ei au încercat să forţeze mâna cadrelor medicale să intre în secţii sau chiar la Terapie Intensivă pentru a-şi vedea bolnavii.

Constantin Pălivan susţine că, cei care vor intra în spital riscă să primească o amendă de minim 500 de lei. Totodată la fiecare intrare în secţie sunt preşuri cu soluţii dezinfectante, iar personalul sanitar poartă măşti de protecţie. „Toate cele trei locaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă au intrat în carantină printr-un ordin venit de la Ministerul Sănătăţii. Niciun vizitator nu va intra în spital nici măcar la programul de vizită, iar un medic epidemiolog va face turul celor trei spitale, iar dacă aparţinătorii vor fi găsiţi pe holuri sau la patul bolnavilor vor fi şi pasibili de amendă. Cadrele medicale poartă măşti de protecţie, iar la intrarea în secţie sunt traverse îmbibate cu soluţii dezinfectante. Astea sunt ordinele şi va trebui să le respectăm. Spitalul este pregătit pentru eventualele cazuri de gripă porcină, iar medicii ştiu exact ce trebuie să facă şi cum să acţioneze pentru că nu este de glumă cu această situaţie”.

Gorjenii nu iau în seamă atenţionările Spitalului

Gorjenii nu au luat în calcul aceste măsuri şi au intrat în spital chiar dacă agenţii care asigură paza le-au explicat că este carantină. Vizitatorii au umplut şi astăzi holurile spitalului din Târgu-Jiu. „Nu ştiam că e carantină, am auzit ceva pe la televizor. Noi am intrat şi pe poartă şi prin policlinică, iar de amendă nici nu ştiam. Ce să facem trebuie să venim pe la rude şi pe la prieteni, pentru că au nevoie de noi să le mai aducem câte ceva, o pijama curată, ceva de mâncare, să le cumpărăm medicamentele care nu se găsesc în spital. Sunt oameni care au bolnavi în stare gravă, gata să moară, ce să facă vin şi stau aici pe holuri, credeţi că este uşor?”.

Cadrele medicale susţin că nu au ce să le facă aparţinătorilor care sunt foarte violenţi atunci când nu li se permite să-şi vadă bolnavii. „Nu vor să înţeleagă că aici e Terapie Intensivă şi nu poate intra oricine şi mai ales acum cu gripa asta. Aseară o asistentă, colegă cu mine, a fost ameninţată cu moartea de vizitatori şi am fost nevoiţi să chemăm paza că s-au agitat foarte tare spiritele. Ştiu cifrul, intră şi nu se mulţumesc să stea câteva minute să vadă pacientul, ei vor să stea lângă el cât se poate de mult. Aşa ceva nu se poate, nu mai putem rezista în aceste condiţii. Suntem nevoiţi să ne încuiem cu cheia prin interior că altfel vin peste noi buluc cu forţă şi violenţă”.

Cu toate că spitalul este împânzit de afişe care atenţionează că spitalul este în carantină acestea sunt ignorate în totalitatea.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: