Gorjenii, îndemnaţi să meargă anual la un consult medical

Asociaţia de Oncologie “Sfânta Ana” va desfăşura în următoarele zile o serie de manifestări cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului. Vor avea loc spectacole, dar şi acţiuni de conştientizare în rândul gorjenilor legate importanţa depistării din timp a afecţiunilor oncologice. Specialiştii au transmis gorjenilor să facă anual cel puţin un control medical.

Una dintre acţiuni este intitulată “Caravana Supravieţuirii”. În perioada 5-7 februarie gorjenii care vor tranzita centrul municipiului Târgu Jiu vor primi informaţii despre prevenirea cancerului şi vor avea putea beneficia de un consult medical. Acţiunea face parte dintr-o serie de manifestări dedicate Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 4 februarie. “Asociaţia organizează în Târgu Jiu în perioada 4-10 februarie o serie de activităţi, de manifestări, tocmai cu menirea de a conştientiza populaţia cu privire la riscurile acestei boli, la importanţa diagnosticării precoce a cancerului şi a intervenţiei în timp util, astfel încât bolnavii să poată beneficia de servicii medicale la timp pentru salvarea propriei vieţi sau pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Îndemnul nostru pentru populaţie este să nu evite verificările medicale periodice, să meargă la un consult medical general măcar o dată pe an“, a declarat Cristina Cimpu, psiholog în cadrul asociaţiei. 

În perioada 6-10 februarie vor fi organizate “Atelierele speranţei” în care se vor desfăşura activităţi creative, pentru a încuraja voluntariatul şi pentru a fi transmis mesajul de uniune în lupta împotriva cancerului. Duminică, 8 februarie, la ora 15, la centrul comercial Shopping City Târgu Jiu se va desfăşura campania “Stop cancerul”. Va avea loc un spectacol oferit de tineri talentaţi. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: